Terenuri în Iași, pentru Prima Casă 2

Nu e greu să găsim terenuri de până in 40 euro/mp la periferia orașului cu toate utilitățile. Găsim în Valea Lupului terenuri la 40 euro/mp cu utilități, mai găsim în Bucium, dar aici nu este canalizare la 40 euro, în rest avem apă, gaze, curent. În oraș e imposibil să găsim terenuri la un astfel de preț. Și asta întrucât, cu toate utilitățile, se vând la minimum 100 euro/mp. Deși prețurile sunt mai mari în oraș, clienții preferă să-și cumpere aici din cauza problemelor cu infrastructura, existente în zonele din afara Iașului”, este de părere Cristian Diaconu, administrator compania imobiliară Fidelia Casa.

Dacă pe vremuri se cerea pentru un teren bun, bine poziționat în centrul orașului 1000 euro/mp, acum si la 300 – 400 euro/mp pătrat se găsesc cu greu cumpărători. Cererea nu a dispărut în totalitate, dar a scăzut dramatic.

Prima Casa 2 ar trebui să încurajeze cererea, cu toate că este destul de greu să pui în aplicare norma care se referă la adunarea a șapte potențiali cumpărători care doresc să construiască într-un bloc rezidențial nou. Este practic imposibil. Și asta pentru că așa stau lucrurile în România. Noi nu putem fi unitari, e imposibil să aduni șapte români și un constructor care să meargă pe aceeași linie. Într-o afacere, dacă sunt mai mulți de doi apar probleme, la trei deja sunt probleme delicate, la șapte mi-e imposibil să îmi imaginez!”, consideră Cristian Diaconu, administrator compania imobiliară Fidelia Casa.

Text preluat de pe Casa Mea, 17.06.2010

Stiri asemanatoare