Frumoasa

Cartierul Frumoasa este o zonă tânără, dacă discutam din punct de vedere al anului de construcție a blocurilor, toate fiind construite între anii 1980-2002.

Blocurile de aici nu au înălțimi foarte mari, însă au o arhitectura deosebită, majoritatea având pod din construcție iar acoperișul este realizat din țiglă, având aspectul unui cartier rezidențial. În aceste blocuri întâlnim imobile foarte bine compartimentate, de la 1 la 4 camere cu suprafețe de la 30 mp până la 100 mp.

Echiparea cu toate utilitățile necesare unui trai decent și existența, în apropierea cartierului, a unor depozite comerciale cum ar fi Selgros, Dedeman, cât și piața Agro-Alimentara CUG, fac din această zonă una atractivă și destul de des frecventată.

Mănăstirea Cetățuia este un loc aparte de pelerinaj în zona Frumoasa care cucerește vizitatorii prin simplitate, armonia arhitecturii și priveliștea care o înconjoară. Mănăstirea poartă cu ea un aer vechi, tocmai din timpul domnitorului Gheorghe Duca, care este de altfel și ctitorul său.