Tătărași

Cartierul Tătărași este situat în estul orașului Iași, foarte aproape de campusul universitar Tudor Vladimirescu și implicit de Iulius Mall, fiind unul din cele mai liniștite cartiere. Zona, înconjurată de spații verzi și parcuri, face cu ușurință concurență parcului Copou; principalele beneficii find aerul curat, lipsa poluării și crearea unui mediu propice pentru relaxare. Nu lipsesc instituțiile de învătământ și sănătate, iar cererile locuitorilor sunt total satisfăcute de prezența nenumaratelor supermarketuri și piețe. De curând cartierul Tătărași a fost îmbunătățit cu străzi asfaltate și trotuare pavate lucru care a dus atât la fluidizarea traficului cât și la înfrumusețarea zonei.

Din punct de vedere al mijloacelor de transport în comun, cartierul Tătărași dispune de autobuze, tramvaie și maxi taxi care fac legatura cu toate zonele orașului.

Noul și vechiul sunt imbinate într-un mod armonios în această zonă a orașului pentru că aici găsim atât clădiri care ne aduc aminte de vremurile din trecut cât și numeroase ansambluri rezidențiale pentru a completa numărul mare de cereri de locuințe.

În vecinatatea cartierului Tătărași găsim și Aeroportul Internațional Iași, recent modernizat. De puțin timp au început  și lucrările de reabilitare și reorganizare a zonei de agrement Ciric, un principal beneficiu al acestor lucrări  fiind crearea de noi locuri de muncă și creșterea economică a regiunii.

Stiri asemanatoare