Baza III – Bularga

Baza III – Bularga este una dintre zonele sudice ale Iașului și este delimitată de Bulevardul Primăverii, Bulevardul Socola și Calea Chișinăului. Construită între anii 1977 și 1986 este una dintre cele mai noi zone ale Iașului iar în ultimii ani a cunoscut o evoluție deosebită în principal datorită construirii Hypermarchetului Carrefour Felicia.
Datorită poziționării în apropierea Campusului Tudor Vladimirescu și a Universității Tehnice Gh. Asachi zona a devenit atractivă pentru închirieri. În Baza III – Bularga găsim o diversitate foarte mare a imobilelor acestea variind de la camere de cămin și garsoniere până la apartamente cu 3 și 4 camere de până la 100 metri pătrați.
La bulevard avem blocuri construite pe cadre la parterul cărora găsim spații comerciale, bănci și instituții publice. Atât zona bulevardului cât și străzile adiacente beneficiază de iluminat stradal nocturn iar în incinta Hipermarketului Carrefour parcarea are supraveghere video.
Ca instituții școlare avem colegii, licee, școli și grupuri școlare cum ar fi: Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida, Colegiul Tehnic Ioan C. Stefănescu, Colegiul Tehnic de Electronică și Telecomunicații, Liceul Industrial 3 Chimie, Grupul Școlar Industrial Anghel Saligny, Grupul Școlar Mihail Sturza sau Școala Generală Gheorge Mârzescu.
Accesul spre celelalte zone ale Iașului este facilitat de numeroase mijloace de transport și de accesul ușor la 3 bulevarde. Pentru recreere și petrecerea timpului liber, locuitorii din Baza III pot ajunge cu ușurința în zonele de agrement din Bucium, la complexul Ciric cât și în zona centrala unde găsesc mall-uri și numeroase spații destinate shopping-ului.