Topul celor mai romantice panorame din Iași – Copou (I)

“…Călător și trecător, cum eram întotdeauna, Iașii sunt pentru mine un popas tihnit (…). Veselia lui îmi apare în fel cu totul intelectual, sub icoana amicilor mei literați, adunați în discuțiuni și lectura (…). O zi petrecută în Iasi era pentru mine o sărbătoare discretă și ales nuanțată. Mă simțeam în Iași mai aproape de locul ideal unde fiecare ar vrea să-și petreacă viața ca nicăieri aiurea. Era, în acest oraș domnesc, cuprins de melancolia amintirilor prea mari, mai multă inteligența și mai mult cult pentru cele intelectuale, decât în oricare centru românesc…” – Gala Galaction – “Iașii-precum erau”

Pentru că se apropie, cu repeziciune, Valentine’s Day (14 februarie) ne-am gândit să facem pentru dumneavoastră o selecție a celor mai frumoase și romantice panorame din Iași. Unde vă puteți achiziționa un apartament sau o casă și bonus să primiți o priveliște asa cum numai îndrăgostiții știu să aprecieze?

Dacă suntem în Iași și ne gândim la romantism, recomandările noastre vor începe cu renumitul cartier Copou. Parcul Copou, cel care a și dat numele cartierului, este cel mai vechi parc din Iași și se numea la începutul îndelungatei sale existențe “Podu Verde”, căci trecea printre vii, grădini și livezi străpunse ocazional de acoperișul unui conac boieresc. Vechea “uliță aristocratică a Copoului” este în prezent cartierul Copou, aflat pe dealul cu același nume. “Teiul lui Eminescu”, arbore îndrăgit de poet, ce “capată valoarea unui monument viu, cel mai prețios poate, din câte s-au închinat marelui și nefericitului poet.” Teiul uriaș, bătrân de 100 ani, își deschide florile în fiecare primăvară; ani la rând, această zonă era des vizitată de Mihai Eminescu și iubita sa, Veronica Micle, parcul Copou rămânând și astăzi o mărturie nescrisă a iubirii lor și un simbol romantic al Iașului.

Cartierul Copou este o zonă rezidențială veche care oferă o gamă largă de case foarte frumoase, mai vechi sau mai noi, apartamente diverse de la cele cu o singură cameră și până la cele cu 4 camere, ansambluri rezidențiale luxoase și nu numai. Dincolo de aerul boem și romantic pe care îl găsiti pe fiecare străduță și alee din Copou, aici puteți găsi locații cu o panoramă care să vă lase fară grai și de care sa va bucurați in fiecare zi si mai ales seara, când totul se trasformă într-un covor de lumini.

Fidelia Casa a făcut o selecție de imagini care să vorbească de la sine și să confirme toate cele scrise mai sus. Pentru a găsi oferta ideală pliată fix pe cerințelor dumneavoastră, vă invităm să vizitati site-ul nostru și să consultați ofertele din Copou!