Anul 2015 ar putea aduce scumpiri ale apartamentelor

Desi pretul apartamentelor din Iasi inca a ramas la nivelul anului 2014, o analiza realizata pe baza cifrelor prezentate de imobiliare.ro arata ca, in marile orase ale Romaniei, pretul a crescut semnificativ. Astfel, la o simpla comparatie a preturilor medii de vanzare in luna ianuarie 2015 fata de ianuarie 2014, rezulta ca noul an este unul al imobiliarelor. Clujul conduce topul scumpirilor cu preturi cu aproximativ la suta mai mari decat anul trecut, in Timisoara preturile sunt mai mari cu 4%, urmeaza Brasovul si Constanta cu 3,6, respectic 2,7 la suta. Capitala este singurul mare oras al Romaniei in care preturile au stagnat sau chiar sunt usor pe scadere.

Vor creste preturile in Iasi?

Desi statistica prezentata nu include Iasul, trendul ascendent inregistrat la nivel national ar putea duce la scumpiri ale apartamentelor din municipiul Iasi. “Exista un extuziasm in piata care a fost dictat si de recentele declaratii ale Guvernului privind continuarea programului Prima Casa si in 2015. In privinta preturilor, acestea nu au variat semnificativ fata de anul trecut iar luna ianuarie nu cred ca poate constitui un barometru al pietei imobiliare. Daca insa creditarea va continua, nu cred ca exista motive pentru o scadere a preturilor apartamentelor”, sustine Costin Balanici, directorul Agentiei Fidelia Casa Tatarasi si care are o experienta de zece ani in cadrul celei mai titrate agentii imobiliare din Iasi.

La Fidelia ai preturi corecte

Lider local pe piata agentiilor imobiliare iesene, Fidelia Casa va ramane consecventa principiilor care au consacrat-o: o analiza realista a ofertelor prezentate in fata clientilor si preturi corecte atat pentru vanzator, cat si pentru comparator.