Care sunt tendintele pieții imobiliare în 2015

fidelia-casa-iasi-tendintele-pieții-imobiliareStatisticile imobiliare efectuate în prima parte a anului 2015 arată o tendință de creștere față de anul precendent, pe segmentul rezidențial fiind remarcată o creștere a cererii de apartamente, o ofertă mai bine adaptată acestei cereri și o stabilizare a prețurilor. O analiză a pieții imobiliare, realizată de www.wall-street.ro, ilustrează că România, față de momentul de boom imobiliar din 2008, are o piață mult mai stabilă. Astfel, salariul mediu net a crescut cu aproape 20 de procente față de 2008 iar prețul apartamentelor aproape s-a înjumătățit, ceea ce face ca o rată pentru o casă să fie mai ușor de suportat de către clienți.

S-au stabilizat prețurile

Chiar dacă, de pildă, oferta de apartamente livrate de către dezvoltatorii imobiliari pe parcursul anului 2014 a depășit-o pe cea din 2008, prețurile s-au stabilizat la un nivel rezonabil, fructuațiile fiind prea mici ca să conteze. De asemenea, strategia dezvoltatorilor imobiliari s-a schimbat mai arată analiza wall-street.ro. Dacă în 2008 dezvoltatorii afișau prețuri mai mari decât cele reale pentru a putea negocia, în prezent ofertele vin cu prețuri la nivel minim iar marja de negociere depășește rar cinci procente.

Au dispărut speculanții imobiliari

De asemenea, dacă în timpului boom-ului imobiliar din 2007-2008, apartamentele erau cumpărate masiv de către investitori sau speculanți în imobiliare care cumpărau proprietăți pentru a le vinde ulterior mai scump, stabilizarea pieții a făcut ca acest segment să dispară. Astfel, în prezent, sectorul rezidențial se concentrează mai mult pe consumatorii finali, adică pe persoane care cumpără o locuință pentru a locui propriu-zis în ea.

La Fidelia Casa găsești cele mai bune prețuri

Înființată în urmă cu peste 12 ani, Fidelia Casa a reușit în timp să se impună drept cea mai mare agenție imobiliară din Iași. Aceasta pentru că politica Fidelia Casa a fost nu doar de a fi o companie care să intermedieze tranzacții imobiliare, ci și să acorde consultanță de calitate clienților săi. Cei care vor apela la agenții Fidelia nu vor găsi doar persoane competente și cu experiență relevantă în domeniu, ci vor obține multe alte beneficii: o negociere în beneficiul lor și cel mai bun preț pentru proprietatea pe care urmează să o cumpere sau să o vândă.