Care sunt băncile care au acordat cele mai multe credite Prima Casă

prima-casa-iasiDin 2009 când a debutat programul național Prima Casă și până în prezent s-au acordat la nivel național peste 130.000 de credite garantate de către stat. Deși în programul sprijinit de Guvernul României s-au înscris majoritatea băncilor existente pe piața din România, două bănci au reușit să acorde peste jumătatate din totalul creditelor. Conform unui material publicat de Ziarul Financiar, BCR și BRD, cele mai mari bănci românești privind mărimea activelor au acordar în ultimii sașe ani peste 55% din totalul creditelor Prima Casă. Valoarea celor aproximativ 75.000 de credite acordate de cele două bănci depășește 13 miliarde lei.

Creditele Prima Casă încep să nu mai fie căutate

Dacă Prima Casă a reușit în ultimii ani să fie motorul creditării în domeniul imobiliar, în ultima perioadă, arată Ziarul Financiar, clienții se reorientează către creditele standard ipotecare. „Sunt din ce în ce mai puţini clienţi interesaţi de programul Prima Casă. În primele trei luni din acest an, cererea pentru astfel de credite a fost chiar la jumătate faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Dobânzile la creditele standard au ajuns la niveluri comparabile cu cele la Prima Casă, iar diferenţiatorul dintre cele două este doar avansul“, a explicat Anca Bidian, CEO al brokerului de credite Kiwi Finance, citată de către Ziarul Financiar.

Consultanță gratuită la Fidelia Casa pentru creditele imobiliare

Creditele Prima Casă și creditele imobiliare standard reprezintă pentru mulți ieșeni soluția ideală atunci când vor să-și achiziționeze o locuință. Chiar dacă contractarea unui credit reprezintă o piatră de moară pentru mulți ieșeni din cauza birocrației excesive și a timpului pierdut pe la bănci pentru a obține cea mai bună dobândă, apelarea la profesioniștii în imobiliare reprezintă soluția cea mai simplă pentru a depăși aceste inconveniente. Cu o prezentă de peste 12 ani pe piața ieșeană de imobiliare, compania Fidelia Casa a fost prima agenție din Iași care a implementat consultanța gratuită pentru a-și ajuta clienții să obțină creditare în vederea cumpărării de bunuri imobiliare. De altfel, Fidelia Casa are încheiate parteneriate cu cele mai multe bănci importante pentru a vă putea oferi oferta completă atunci când aveți de ales un credit ipotecar sau atunci când doriți să apelați la programul Prima Casă. Astfel, veți putea alege cea mai bună dobândă și cele mai avantajoase condiții.