Cât costă în realitate un credit imobiliar? Aflați dobânzile și suma totală de rambursat

apartamente-noi-iasiCumpărarea unui apartament sau a unei case reprezintă pentru mulți ieșeni unul dintre cei mai importanți pași în viață. Deoarece nu dispun de banii necesari pentru a achiziționa o locuință, multe persoane apelează la creditele imobiliare. În momentul de față, există trei variante de cumpărare a unei proprietăți apelând la credit: creditul Prima Casă, garantat parțial de către statul român, creditele ipotecare clasice și leasingul ipotecar. Dintre acestea, cele mai comune sunt Prima Casă și creditul ipotecar. Aflate într-o competiție acerbă pentru a câștiga clienți, băncile au scăzut mult dobânzile față de anii trecuți. Acest fapt a fost ajutat și de scăderea indicelui de dobândă Robor care doar în primele trei luni ale lui 2015 s-a diminuat cu 12% față de anul trecut. Astfel, dacă sunteți în căutarea unei locuințe pe care să o cumpărați prin credit imobiliar, acum este un moment bun să contractați un credit.

Care sunt cele mai bune dobânzi și cât aveți de rambursat

O cercetare pe site-ul financiar conso.ro ne arată care sunt dobânzile cele mai avantajoase și care sunt costurile totale pe care le veți avea cu un credit imobiliar. Dacă doriți, de pildă, să apelați la un credit de 50.000 euro, echivalentul a aproximativ 220.000 lei, trebuie să știți că, în acest moment, cea mai avantajoasă dobândă este oferite de CEC Bank, de doar 3,94% pe an. La un credit de 220.000 lei, luat pe o perioadă de 30 de ani, veți avea o rată lunară de 972 lei iar în total veți avea de rambursat suma de 370.831,9 lei. BRD și Banca Transilvania urmează în topul băncilor cu dobânzi bune la Prima Casă cu 4,01, respectiv 4,02% pe an, ceea ce conduce la o rată lunară de 985,4 lei (373.864,7 de rambursat) pentru BRD și o rată aproximativ echivalenta cu o sumă totală de rambursat de 374.194,7 RON la Transilvania. Dacă apelați la un credit imobiliar clasic, cea mai bună dobândă este oferită de către BRD cu 4,55 %, ceea ce va genera o rată lunară de 1.003,9 lei iar suma totală care o veți rambursa pe parcursul celor 30 de ani este de 394.672,6 lei. Urmează Garanti Bank cu 4,64 la sută, o rată de 1.108,3 lei și o sumă totală de rambursat de 401.199,9 lei iar la Transilvania dobânda este de 4,73 %, rata lunară de 1.061,8 lei iar totalul de plată de 407.179,8 lei.

Consiliere financiară gratuită la Fidelia Casa

Cea mai mare companie imobiliară din Iași, Fidelia Casa este și prima agenție imobiliară din Iași care a încheiat parteneriate cu majoritatea băncilor din piață pentru a-și ajuta clienții să obțină cele mai bune credite imobiliare. Apelând la Fidelia Casa veți fi de două ori câștigați deoarece veți beneficia de cea mai completă ofertă imobiliară din Iași și de consultanță gratuită pentru finanțare, urmând să primiți creditul cu cea mai avantajoasă dobândă și ajutor în întocmirea dosarului de credit, procedură care de cele mai multe ori presupune o birocrație excesivă și foarte mult timp pierdut. De asemenea, este de menționat faptul că Fidelia Casa este liderul incontestabil pe piața imobiliară din Iași, fiind compania aleasă de cei mai mulți ieșeni atunci când intenționează să-și cumpere o locuință.

Afla mai mult despre FideliaCredit cu doar un simplu click!