Cel mai bun an din imobiliare: 2015 depășește nivelul anului 2008

fidelia-casa-iasi-Cel-mai-bun-an-din-imobiliare-2015-depășește-nivelul-anului-2008După doi ani de creștere constantă, piața de real estate din România a reușit în acest an performanța să atingă nivelul din 2008 și chiar să depășească maximul înregistrat în plin boom imobiliar. Conform portalului de business wall-street.ro, până la finalul acestui an, peste 10.000 de noi locuințe vor fi livrate în acest an doar în București și Ilfov, alte zeci de mii fiind livrate la nivel național. Încrederea investitorilor în imobiliare a făcut ca nivelul imobilelor noi construite în acest an să ajungă și chiar să depășească ușor pe alocuri nivelul anului 2008.

Este sau nu periculoasă creșterea din imobiliare?

Experiența anului 2008 cand expansiunea imobiliară a degenerat într-o criză economică sistemică îi face acum pe mulți analiști să se întrebe dacă ne aflăm sau nu într-o nouă bulă imobiliară a cărei finalitate va fi o nouă criză. Specialiștii în imobiliare citați de wall-street.ro susțin însă că situația prezentă nu este comparabilă cu cea din 2008. Aceasta pentru că acum creșterea și cererea este una sănătoasă. Dacă în 2008 doar 20 la sută dintre apartamente ajungeau la clienții finali iar restul erau cumpărate de speculatori și investitori pentru a le revinde la prețuri mai mari, în prezent peste 90% dintre case sunt achiziționate direct de clientul final. De asemenea, un alt indicator al creșterii sănătoase din real estate este faptul că prețul de vânzare este unul stabil, fructuațiile din ultimii doi ani fiind nesemnificative. Prin comparație, în perioada de boom imobiliar din 2005-2008, creșterile de la an la an au fost uneori de zeci de procente, fapt care a încurajat specula în domeniu.

Apartamente noi în Iași, fără comision, de la FideliaCasa

Creșterea constantă a cererii a determinat o dezvoltare importantă a pieței rezidențiale din Iași. Zeci de dezvoltatori au investit în ansambluri moderne, situate fie în intravilanul municipiului Iași, fie în zonele limitrofe orașului. FideliaCasa, cea mai puternică companie imobiliară din Iași, a dezvoltat un produs adresat exclusiv clienților care doresc un apartament nou în Iași. Fidelia a adunat toate ansamblurile rezidențiale din Iași în același loc, pe portalul www.fidelia-rezidential.ro și oferă clienților posibilitatea să compare ofertele și să aleagă cea mai bună variantă pentru ei. În plus, cumpărând un apartament nou prin FideliaCasa veți beneficia de comision zero, de consultanță din partea specialiștilor în imobiliare, de consiliere juridică gratuită și de ajutor în întocmirea dosarului de credit.