Programul Prima Casă ar putea dispărea din 2016

fidelia-casa-iasi-Programul-Prima-Casă-ar-putea-dispărea-din-2016Dacă doriți să vă achiziționați o locuință prin programul Prima Casă este momentul să turați la maxim motoarele și să căutați băncile care încă mai au fonduri disponibile pentru acest an. Aceasta deoarece, conform declarațiilor oficialilor români, programul Prima Casă are mari șanse să dispară începând cu anul 2016.

Declarația care a creat panică aparaține ministrului Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, care a declarat zilele trecute că o decizie în privința continuării programului Prima Casă va fi luată în cursul lunii noiembrie în urma unei analize privind impactul implementării acestuia. ”În cursul lunii noiembrie, pentru că trebuie să facem bugetul, trebuie să ştim exact dacă prindem şi în anul următor suma necesară pentru acest program. Vom vedea pentru că au fost voci pro și contra programului Prima Casă”, a declarat Teodorovici.

Care sunt avantajele programului Prima Casă

Acest program oferă multor români posibilitatea de a-și achiziționa o locuință, unul dintre principalele avantaje fiind avansul mic de doar 5 procente. De asemenea, clienții acestui tip de credite beneficiau de o dobândă redusă și taxe notariale mai mici.

Analiștii economici susțin că, chiar și în ipoteza sistării programului Prima Casă, piața imobiliară nu va avea de suferit deoarece piața liberă a creditului ipotecar funcționează foarte bine, dobânzile de la acest împrumut concurându-le pe cele de la Prima Casă. Rămâne doar ca clienții să găsească resursele achitării unui avans mai mare, la creditele ipotecare avansul necesar fiind de minim 15 procente.

Cele mai bune locuințe și cele mai avantajoase credite – la FideliaCasa

Dacă sunteți îngrijorați că nu veți mai putea face un credit pentru achiziția propriei case este momentul să uitați de griji. O simplă vizită la FideliaCasa, liderul pieței ieșene de imobiliare, vă ajută să rezolvați problemele. Pe de o parte, la Fidelia găsiți cea mai bogată ofertă de proprietăți imobiliare aflate la vânzare. Pe de altă parte, membrii biroului de consultanță credite din cadrul agenției vă ajută să găsiți cel mai avantajos credit ipotecar, să întocmiți dosarul fără dureri de cap și să obțineți finanțarea pentru locuința visată.