Iașul devine nou punct fierbinte pe piața imobiliară a României

fidelia-casa-iasi-Iașul-devine-nou-punct-fierbinte-pe-piața-imobiliară-a-RomânieiDacă în ultimii ani investițiile s-au concentrat în București și în orașele mari situate în vestul țării, specialiștii din domeniul imobiliar extimează că Iașul va deveni în următoarea perioadă principalul pol de dezvoltare. Acest lucru reiese dintr-un studiu de piață citat de portalul de business wall-street.ro.

De asemenea, tendința de dezvoltare a Iașului este relevată și de creșterea pieței de birouri din capitala Moldovei. Dacă exceptăm Bucureștiul, piața de birouri din marile orașe ale țării a crescut în primele nouă luni ale anului 2015 cu 46%, cele mai mari suprafețe tranzacționate fiind la Iași și la Timișoara.

Iașul conduce în topul pieței de birouri din România

O analiză a pieței de birouri, care nu include capitala, arată că pe primul loc în primele trei trimestre din 2015 se află oraşul Iaşi, cu un total de 14.603 metri pătraţi, pe locul doi Timişoara, cu 11.658 metri pătraţi, şi pe locul trei Cluj-Napoca, cu 4.200 metri pătraţi.

Printre companiile care au închiriat birouri în afara Bucureştiului în acest an, în clădiri de clasă A, se numără Xerox (în Iaşi), Accenture Services (în Iaşi, dar şi în Timişoara), Hella (în Timişoara), Amazon (în Iaşi), Bitdefender (Iaşi), Unicredit (Iaşi) şi Ness (Timişoara). Printre clădirile de birouri care au atras atenţia chiriaşilor au fost Palas şi Unites Business Center 3 din Iaşi, City Business Center şi UPC Open Ville din Timişoara, The Office din Cluj-Napoca.

Numărul de studenți – indicator al dezvoltării

Dezvoltarea accelerată a Iașului este în legătură directă cu creșterea cererii de forță de muncă cu studii superioare iar Bucureștiul a devenit extrem de competitiv, fapt care a determinat marile companii din domeniile de interes să caute oameni calificați în afara capitalei. De aceea principalele centre universitare: Iași, Cluj și Timișoara se dezvoltă rapid în ultima perioadă.

Așadar, numărul studenţilor dintr-un oraş reprezintă un indicator important pentru evoluţia pieţei birourilor în următorii ani.

Cei mai mulţi studenţi au fost înregistraţi anul trecut în Bucureşti – 133.601, Cluj-Napoca – 56.829, Iaşi – 42.298, Timişoara – 30.535, Constanţa – 19.182, Craiova – 17.461, Braşov – 15.114, Sibiu – 11.550 şi Oradea – 11.124.

Căutați să închiriați un birou? Apelați cu încredere la FideliaCasa!

Cererea mare pe piața de birouri face dificilă găsirea unui spațiu adecvat companiei dumneavoastră. Indiferent de mărimea afacerii dumneavoastră, la FideliaCasa veți găsi cele mai bune soluții. FideliaCasa este liderul pe piața de real estate din Iași, fiind compania cu cei mai mulți agenți profesioniști care vă vor oferi consultanță gratuită și sfaturi pentru a putea alege spațiul care se potrivește cel mai bine profilului de activitate pe care îl desfășurați. În oferta agenției FideliaCasa se găsesc zeci de oferte de birouri adaptate oricărui buget și oricăror nevoi.