Băncile amenință că vor înăspri condițiile pentru creditele imobiliare

fidelia-casa-iasi-Băncile-amenință-că-vor-înăspri-condițiile-pentru-creditele-imobiliareControversata Lege a dării în plată prin care creditele ipotecare ar putea fi stinse prin cedarea imobililului ipotecat va conduce la restricții importante pentru clienții care vor să-și cumpere o casă sau un apartament apelând la un credit imobiliar. În urma trecerii prin Parlament a legii amintite, băncile au reacționat foarte dur. Asociația Română a Băncilor (ARB) a atenționat chiar că băncile vor fi nevoite să reanalizeze condițiile de creditare și să le înăsprească.

Cine va fi afectat de noua Lege

Reprezentații ARB susțin că dacă Legea va fi promulgată, accesul la credite imobiliare va fi unul extrem de greu, cei mai afectați urmând a fi tinerii. Conform Ziarului Financiar, care citează surse din ARB, majoritatea categoriilor sociale vor fi afectate prin restricționarea accesului la creditele imobiliare. De asemenea, un impact negativ vor resimți și dezvoltatorii imobiliari, cei din industria construcțiilor și a materialelor de construcții. De asemenea, băncile mai atrag atenția că întreg sistemul bancar ar putea fi pus în pericol, cu impact asupra deponenților. Nici Statul nu va scăpa de consecințele negative ale acestei Legi deoarece a garantat în proporție de 50% creditele acordate prin programul Prima Casă.

Ce prevede Legea dării în plată

Propunerea legislativă adoptată recent de Camera Deputaţilor dispune că împrumutaţii vor putea să stingă integral un credit ipotecar prin cedarea către bancă a imobilului ipotecat. Iar dacă instituţia de credit nu va fi de acord, aceştia vor putea să ceară în instanţă stingerea creditului şi transmiterea dreptului de proprietate. Pentru a se aplica, documentul mai are nevoie doar de semnătura preşedintelui României.

Credite imobiliare cu cea mai bună dobândă la FideliaCasa

Compania imobiliară FideliaCasa, vine în ajutorul celor care vor să cumpere un apartament sau o casă în Iași apelând la un credit imobiliar. Clienții Fidelia vor primi consiliere gratuită din partea Departamentului Credite din cadrul agenției pentru a putea alege cea mai bună dobândă de pe piață. De asemenea, pentru ca dosarul dumneavoastră să primească finanțarea cât mai repede, consultanții FideliaCasa vă vor însoți pas cu pas în toate etapele întocmirii dosarului și vă vor ajuta să treceți repede și bine pentru stufoasele formalități impuse de sistemul bancar.