Alege cartierul potrivit pentru tine – Canta

Știm că alegerea viitoarei locuințe este un pas important în viață, astfel că venim în sprijinul dumneavoastră cu o serie de articole în care vă vom prezenta diverse caracteristici, avantaje sau dezavantaje ale cartierelor din Iași.

Începem seria articolelor, discutând astăzi despre cartierul Canta, cartier construit după anul 1977 și poziționat în zona de Nord-Est a orașului Iași. Este alcătuit predominant din blocuri cu 4 etaje, și câteva blocuri turn, cu structură de plăci prefabricate, sau cadre de beton.

Modele decomandate se găsesc predominat în blocurile situate la strada principală, în timp ce apartamentele situate în blocurile din plan secundar au o compartimentare semidecomandată.

Cartierul se remarcă prin accesibilitatea față de zona Centrală, iar faptul că este poziționat paralel cu cartierul Păcurari, vă oferă acces rapid către diverse instituții de interes general precum scoli, grădinițe, bănci etc.

Printre principalele avantaje ale cartierului Canta enumerăm accesibilitatea față de restul zonelor din oraș, datorită mijloacelor de transport în comun, precum autobuzele 19, 30 și tramvaiul 7. Deasemenea găsim în apropiere mai multe unități de învățământ primar precum școala Elena Cuza, Petru Poni sau Ion Creangă, dar și superior, centrul universitar Alexandru Ioan Cuza.

Pentru persoanele care preferă o zonă liniștită, le recomandăm apartamentele din planul secundar, deoarece datorită poziției cartierului către ieșirea din Iași, pe timpul zilei traficul este destul de aglomerat.

Dacă doriți să achiziționați un imobil în acest cartier, colegii noștri din sediul Păcurari vă așteaptă cu o ofertă imobiliară variată. De asemenea în cazul în care doriți să vindeți un apartament în această zonă și doriți să știți valoarea sa raportată la piața actuală, FideliaCasa vă evaluează gratuit locuința.