De ce trebuie să ții cont când închiriezi o locuință

Pentru că suntem într-o perioadă în care apartamentele de închiriat sunt la mare căutare, ne-am gândit să vă oferim câteva repere de care să ține-ți cont atunci când închiriați o locuință. Nu uitați că cea mai bogată ofertă imobiliară o găsiți pe www.fideliacasa.ro .

1) Zona

Este unul dintre cei mai importanți factori, gândiți-vă care sunt cele mai dese locuri unde trebuie să ajungeți, și alegeți o locuință cu acces facil către punctele respective. Uneori chiar dacă imobilul nu este situat în centrul orașului, faptul că este mai aprope de locul dumneavoastră de muncă sau de facultate, prezintă un avantaj deoarece economisiți timp și bani. De asemenea uneori este posibil să fie mai convenabil să plătiți mai mult pe chirie, dar să fiți mai aproape de locul de muncă, deoarece scad costurile cu transportul.

 2) Apartament situat în bloc nou sau vechi?

Dacă doriți să locuiți într-un apartament modern, aflat chiar la prima închiriere, în majoritatea cazurilor trebuie să vă orientați către un bloc nou, astfel fiind nevoiți să alocați un buget mai mare. Totuși dacă doriți să închiriați un apartament nou, dar la un preț accesibil, puteți să vă orientați către zonele rezidențiale aflate în dezvoltare de lângă cartiere precum Păcurari, C.U.G, Nicolina sau Galata. Avantajul principal al apartamentelor situate în blocuri vechi, este dat de locația acestora, fiind situate mai aproape de centrul orașului.

3) Numărul de camere

Uneori diferența de preț între un apartament cu 2 camere și 3 camere nu este foarte mare, și puteți fi tentați să alegeți varianta mai spațioasă, în schimb nu uitați de costurile de întreținere care sunt mai mari la un apartament cu 3 camere.  Dacă doriți să aveți colegi de apartament atunci rentează un apartament cu 3 camere deoarece costurile de întreținere și chirie se împart.

4) Locurile de parcare

Dacă sunteți posesor de mașină, locul de parcare este important, deoarece nu este plăcut să ajungi acasă și să cauți minute în șir un loc pentru a parca mașina. Aici un avantaj îl au apartamentele situate în bloc nou deoarece majoritatea vin cu loc de parcare inclus.

5) Proximitatea față de diverse puncte de interes general

Prețul unei chirii este dat și de accesibilitatea punctelor de interes general, precum supermarketuri, parcuri, magazine, instituții bancare sau farmacii. Luați în calcul acest aspect, deoarece cu cât sunt mai aproape de dumneavoastră cu atât economisiți mai mult timp.

În funcție de zona în care doriți să vă mutați, colegii noștri pe închirieri din cele 4 sedii vă stau la dispoziție pentru a vă ajuta să alegeți locuința potrivită nevoilor dumneavoastră.

Stiri asemanatoare