Prețurile la apartamente au urcat și cu 1.000 euro pe lună

Prețurile apartamentelor au sărit în aer. După cum susțin agenții imobiliari din oraș, costurile de achiziție ale unui apartament au săltat cu peste 20 de procente în mai puțin de jumatate de an.

Daca la mijlocul verii un apartament cu două camere în zona Nicolina putea fi cumpărat cu aproximativ 35.000 de euro, în prezent același imobil costă între 42.000-45.000 de euro. Practic se poate spune că lunar prețul imobilului din exemplul de mai sus a urcat cu circa 1.000 de euro.

Creșterea depășește salariul mediu lunar, care este puțin mai mare de 200 de euro, de cinci ori. „În ultimele luni am asistat la o ascensiune fantastică a prețului imobilelor”, ne-a declarat Eliza Neamțu, consilier imobiliar la Fidelia Casa. Aceasta a adăugat că dezechilibrul existent pe piața între cererea și oferta de locuințe face ca prețurile apartamentelor să crească în fiecare lună. „Oferta este în prezent mult mai mică decât cererea. Raportul dintre cele două variabile se situează undeva în jurul valorii de 30 la 70″, a explicat Neamțu. Mai exact se poate spune că mai mult de două persoane luptă pentru  achiziția unui apartament scos la vânzare.

Text preluat din Ziarul de Iasi11.12.2006