Nebunie pe piața imobiliară

Prețurile terenurilor au sărit în aer. După cum apreciază jucătorii din piața imobiliară locală, costurile de achiziție ale unei suprafețe de teren au crescut în unele zone și de sase ori fața de începutul anului trecut.

“Ziarul de Iași” a întocmit, pe baza datelor furnizate de agențiile imobiliare din oraș, topul zonelor din judet care au înregistrat cele mai semnificative ascensiuni în ceea ce privește valoarea atinsă pe fiecare metru pătrat de teren tranzacționat.

Potrivit jucătorilor din piața, pe lângă centrul Iașului unde prețurile au săltat de la finele anului trecut de la 500 de euro pe metru pătrat la peste 1.000 de euro în prezent, o evoluție la fel de bruscă s-a produs și în cazul terenurilor amplasate în zona Splai Bahlui.

“De exemplu, în apropierea complexului «Era Park» se vindea anul trecut cu aproximativ 5 euro pe metru pătrat. Acum, valoarea a urcat la 30 de euro, păstrând aceeași unitate de măsură, datorită apariției ștrandului și, implicit, a utilităților în zonă”, a declarat Eliza Neamțu, consilier imobiliar la agenția Fidelia Casa.

Text preluat din Ziarul de Iasi16.12.2007

Stiri asemanatoare