Piața imobiliară cunoaște o reașezare a prețurilor

Scăderile bruște de prețuri la apartamente pun pe jar persoanele interesate să achiziționeze o locuință,  consilierii imobiliari anunță o scădere la prețurile apartamentelor vechi cu 5.000 de euro. Investițiile la momentul oportun în terenuri pot deveni profitabile pe termen lung. Condițiile de creditare determină încetinirea ritmului de creștere a prețurilor apartamentelor.

Cei interesați să cumpere o locuință consultă zilnic ofertele agențiilor imobiliare și constată că în această perioadă se înregistrează o diminuare a prețurilor apartamentelor vechi. În această situație, potențialii cumpărători stau în cumpănă dacă să cumpere acum sau să mai aștepte, în speranța ca acest trend descrescător va continua.

Părerile agenților imobiliari în această problemă sunt împărțite. O parte a specialiștilor din agențiile imobiliare, în special cele mari, susțin că piața imobiliară ieșeană urmează încă un trend ascendent, iar reprezentanții altor firme de profil consideră că criza imobiliară care a afectat Bucureștiul se va manifesta în cel mai scurt timp și la Iași.

“Consider că am reușit să depășim această criză despre care se tot vorbește. Trebuie precizat, însă, ca aceste scăderi de prețuri sunt normale și se înregistrează în fiecare an, în perioada iunie-august”, a declarat Eliza Neamtu, consilier imobiliar al agenției Fidelia Casa. “În medie, prețul la apartamentele vechi a scăzut cu 5.000 de euro. Cumpărătorii sunt mai puțini, concurența este acerbă, iar proprietarul vrea să vândă într-un timp relativ scurt. Acestea ar fi motivele principale care determină diminuarea valorii de tranzacționare a acestor apartamente”, a precizat Eliza Neamțu.

Text preluat din Imobiliare Iași, 28.07.2008

Stiri asemanatoare