Prima Casa, colacul de salvare al sectorului imobiliar

Actorii din sectorul imobiliar iesean afirma ca Programul Prima Casa a reprezentat o adevarata gura de oxigen pentru ei, anul trecut, in plina criza financiara. Chiar daca majoritatea achizitiilor efectuate prin intermediul acestui program au vizat locuinte vechi, numarul tranzactiilor a fost suficient de mare pentru a sustine activitatea agentiilor imobiliare care au stiut sa exploateze aceasta oportunitate.[…]

Printre companiile imobiliare iesene care au avut de castigat de pe urma Programului Prima Casa se numara si Fidelia Casa. Reprezentantii acestei agentii imobiliare spun ca piata imobiliara a fost salvata de acest proiect. “Multumim lui Dumnezeu ca a existat Programul Prima Casa. Bineinteles, chiar si cu noile modificari, ar trebui sa fie pus in aplicare mai repede, deoarece sunt foarte multi interesati sa cumpere locuinte prin intermediul acestui program”, a spus si Cristian Diaconu, reprezentantul agentiei imobiliare Fidelia Casa.

Si aceasta agentie este satisfacuta de volumul vanzarilor realizate cu sprijinul finantarii acordate prin acest program. “Nu pot spune numarul exact de apartamente vandute, dar va asigur ca este unul destul de consistent. Sunt multumit, nu am ce sa reprosez acestui program”, a mai spus Cristian Diaconu.

Agentii imobiliari prevad dispute intre constructori si evaluatorii bancilor

Dupa parerea lui Cristian Diaconu, datorita modificarilor care vor fi aduse Programului Prima Casa vor fi dispute mari intre constructorii de imobile si evaluatorii bancilor. “Constructorii vor cere un pret pe apartamente, iar evaluatorii bancilor vor pune un alt pret, cel din piata, care este mai mic. In acest fel, vor fi multe dispute intre banci si constructori. Materialele de constructie vor fi scumpe, iar constructorii vor adauga beneficiul lor la pret. Cumulat, pretul va fi destul de piperat, atat pentru clienti, cat si pentru evaluatorii bancilor, carora nu le va conveni aceasta situatie”, a adaugat Cristian Diaconu.

Text preluat de pe Imobile Iasi, 07.01.2010