Petrecerea de sfârșit de an 2006

Sfârșitul anului 2006 ne-a prins în Club RS la bal mascat. Am sărbătorit toată echipa împreună cu colaboratorii firmei imbrăcați de carnaval.

 

3 Comments. Leave new

Competitie si etica?!
Sectiunea aceasta “File de poveste” mi-a adus in minte o imagine care n-ar fi fost atat de clara, decat daca asteptam sa treaca timpul, ca nu-i asa, timpul este cel mai mare intelept. Cu ceva vreme in urma (apropro de ce-ai facut in ultimii 5 ani, adaptez un pic si sa zicem ce-ai vazut in ultimii 5 ani), un tanar student, plin de energie si dornic de realizare, pasea pragul unei agentii imobiliare, in speranta ca poate sa faca ceva deosebit cu calitatile lui. Increzator si foarte ambitios invata din mers si prin bunavointa colegilor lui, tainele acestei meserii. Si pentru ca in vene ii curgea competitia, a perseverat, a luptat, a invatat. Isi dorea sa fie cel mai bun…Si a reusit-in scurt timp “ridica laurii” celui mai bun consilier imobiliar. Dar nu era suficient- intr-un colectiv trebuie sa fii si iubit, asa ca trebuia sa devina si cel mai iubit. Nu se certa cu nimeni, sarea in ajutorul oricui avea nevoie, era peste tot unde era nevoie de el. Toata lumea il iubea si aprecia. Mai era nevoie de ceva- cea mai frumoasa masina, cel mai tare look, etc. Curand si aceste lucruri erau realizate… Apoi a inceput competita in afara firmei-imi amintesc ca se adunau cu totii si practicau de placere, un sport. Nu mai jucase pana atunci, dar asta nu era o problema. In cateva saptamani, cu antrenamente in plus, cu un zel deosebit, a reusit sa surprinda pe toata lumea cu noile lui calitati sportive. Inca un lucru de care era mandru. Competitie si pasiune! Ce poate fi mai frumos. Si dupa toate aceste “lupte” ce isi mai putea dori? Si mai multa competitie!!!! Asa ca de ce sa mai concureze cu un coleg, un prieten, mai bine concureaza cu o intreaga firma, ca pana acum i-a reusit tot ce si-a propus. Ma intreb acum, cu cine mai concureaza? Si oare o competitie ca sa aiba farmec, trebuie sa aiba cei mai buni combatanti? Cu siguranta da! De cate ori se va uita la ce a realizat, v-a trebui sa recunoasca ca este atat de bun pentru ca a luptat cu cei mai buni! De cate ori va spune ca este primul, va trebui sa vada cine este cel de-al doilea, pentru ca daca nu era el, el nu ar fi existat. Se spune ca nu conteaza cat castigi, conteaza cum joci. Si cel mai bine cred ca se simte cel care joaca, cu talent si etica, desi uneori se uita cum altii spun ca-s cei mai buni. In viata, competitia este foarte aproape de invidie, intr-o firma competitia e foarte aproape de o jungla, daca nu ar exista etica. Cursuri pentru asta? Mai greu. Exemple de competitori celebri? Multe, dar nu stiu de ce nici unul nu seamana cu personajul meu. Acestea fiind spuse, am incalecat pe-o sa si nu luati in seama povetirea mea.

Ps: Personajele si imprejurile sunt absolut fictive. Orice asemanare cu realitatea este absolut intamplatoare.

Simona :

Ps: Personajele si imprejurile sunt absolut fictive. Orice asemanare cu realitatea este absolut intamplatoare.

Si totusi acest blog nu este un pamflet ;)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste taguri și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>