Inspirație cu verdeață(I)

Confortul de acasă este foarte important și cu siguranță dacă vă gândiți la o gradină plină de flori, cu multă verdeață și aer curat, deja simțiți cum vă cuprinde relaxarea. Primăvara este anotimpul în care se acordă o atenție sporită “oazelor de verdeață” din casele noastre și cu siguranță nu trebuie să ne lipsească inspirația în această direcție. Vă invităm să parcurgeți o selecție, a celor mai frumoase gradini din lume, realizată de către Huffington Post.

1.  Grădina Botanică Naţională Kirstenbosch, Cape Town, Africa de Sud, parte a Cape Floral Kingdom, face parte din Patrimoniul Mondial. O rezervație care adună o selectie de peste 22.000 de specii native de plante, unele dintre ele fiind acoperite de sere din sticlă. Inclusă și într-un top realizat de către cunoscuta publicație, The Telegraph, deține celebrii copaci baobab sau „copacul butoi” şi o varietate de plante folosite în scop medical care au fost grupate într-o grădină specială.

 

2. Grădina pictorului Claude Monet, Giverny, Franţa – o capodoperă impresionantă care a ramas în urma lui Monet, este gradina în care a trăit 43 de ani, gradina Giverny unde artistul iși îngrijea florile și plantele. De toată frumusețea grădinii și a casei publicul larg se poate bucura în fiecare an, începând cu luna aprilie și până în octombrie.

3. Grădinile de la Palatul Versailles, Franţa: unele dintre cele mai cunoscute gradini din întreaga Europa. Vizitatorii se pot bucura de flori, fântâni şi de vederi pitoreşti. În 1979, grădinile şi palatul au fost incluse pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO.