Devil Mei – 2 ore pline de informații

Așa cum am declarat cu fiecare ocazie avută, pentru noi clientul și problema acestuia reprezintă o prioritate. Căutăm în permanență soluții pentru a reuși să fim eficienți și să oferim servicii de calitate. Stăm de vorbă cu clienții pentru a afla impresiile legate de colaborarea cu noi, ţinem cont de sugestiile lor, dar în același timp încercăm să învățăm din experiențele colegilor noștri din alte ţări.

În afară de întălnirea din luna mai cu Ileana Preda, fost agent imobiliar în SUA– RE/MAX, marți – 10 iunie 2014, am avut privilegiul de a-l avea alături de noi pe Devil Mei, un agent imobiliar din Genova, de 15 ani francizat Tecnocasa Italia.

Timp de 2 ore, Devil Mei a fost ținta întrebărilor noastre, a celor peste 40 de consilieri imobiliari din Fidelia Casa, dornici să afle cum funcționează lucrurile în domeniul imobiliar, în Italia. Dincolo de suportul pe care îl oferă legislația în domeniu, sunt lucruri care funcționează puțin diferit ca la noi. Când spun acest lucru mă refer la o practică pe care o întâlnim frecvent atât în SUA cât și în alte tări europene și a început să prindă contur și în România: reprezentarea exclusivă. Se pare că acest sistem de lucru, prin care consilierul imobiliar este reprezentantul unei parți din tranzacție, este folosit în acele tări în procent majoritar (în detrimentul intermedierii imobiliare). Este drept că este o cultură creată în zeci de ani, care se pare că funcționează bine. Noi suntem abia la început și probabil că va dura ceva timp până când și agenții și clienții vor simți beneficiile acestui mod de colaborare. În Italia, consilierul imobiliar activează pe zone mici, este foarte cunoscut și apropiat de locuitorii din acea zonă, cunoaște și rezolvă eficient orice nevoie imobiliară a acestora.

Secretul, dacă ar fi să existe un secret, este acela că în Italia agentul imobiliar e mereu prezent printre oamenii zonei de care se ocupă, le știe în orice moment nevoile, le întelege foarte bine și folosind întreaga retea de agenți, le rezovă repede și convenabil problema.

Întâlnirea s-a încheiat cu o oră petrecută în spirit latin, cu … suc, alune și bună dispoziție, pentru a trata cu indiferența cele “3 ceasuri rele” ale zilei de marți. Pentru noi au fost 3 ceasuri excelente, în care ni s-au confirmat lucrurile bune pe care le facem și am aflat care este direcția pe care ar trebui să mergem în următoarea perioadă de timp.