Care sunt prețurile apartamentelor noi din Iași

fidelia-casa-iasi-Care-sunt-prețurile-apartamentelor-noi-din-IașiApartamentele noi încep să devină o opțiune serioasă pentru ieșeni. Cei care vor să-și cumpere o casă au de ales între apartamentele vechi din blocuri uneori insalubre și apartamentele nou construite situate în cadrul ansamblurilor rezidențiale moderne. FideliaCasa a dezvoltat un departament care se ocupă exclusiv de tranzacționarea apartamentelor noi. Sutele de apartamente noi disponibile sunt listate pe portalul www.fidelia-rezidential.ro, site care reunește într-un singur loc toate proiectele rezidențiale noi din Iași. Aflați de la agenții FideliaCasa care sunt ofertele dezvoltatorilor ieșeni și cum evoluează prețurile în funcție de zonă.

Prețuri de la 700 la 1500 euro/metrul pătrat

O scurtă descriere a pieței rezidențiale noi a Iașului ne face Tiberiu Darie, managerul Departamentului proiecte rezidențiale noi din cadrul FideliaCasa. Astfel, cele mai avantajoase prețuri pentru proiectele noi se regăsesc în zonele limitrofe precum Bucium, Miroslava, Lunca Cetățuii sau Popas Păcurari. Aici clienții pot alege un apartament cu o suprafață mai mare la un buget mai redus deoarece prețul pe metrul pătrat variază între 700 și 850 euro/metrul pătrat în funcție de amplasamentul lor față de mijloacele de transport în comun sau de un bulevard. Apartamentele se predau la cheie cu gresie, faianță, băi mobilate și utilate, parchet, uși de lemn, centrală termică și tâmplărie termopan. Iar în majoritatea proiectelor din aceste zone, proprietarii primesc și un loc de parcare gratuit.

Cei care vor un apartament în oraș pot alege între proiectele dezvoltate în cartiere precum Nicolina, Tătărași, Păcurari, CUG, Tudor Vladimirescu sau Podul de Fier. Prețurile variază între 1000 și 1200 euro/mp în funcție de amplasamentul lor.

Zonele premium precum Copou, Centru sau Palas sunt căutate în general de către investitori. Aici prețurile variază între 1200 și 1500 euro/metru pătrat în funcție de amplasament și finisaje.

De ce apartamente noi

Șeful Departamentului Proiecte rezidențiale noi de la FideliaCasa spune că tranzacțiile imobiliare tind să se mute pe piața blocurilor noi. Asta pentru că clienții devin din ce în ce mai informați și constată că pot cumpăra un apartament într-un bloc din 2015 la același preț cu un apartament vechi.

fidelia-casa-iasi-Tiberiu-Darie”Rezidențialul nou oferă clienților apartamente la cheie cu finisaje noi și moderne în clădiri construite cu materiale de calitate și după reguli de contrucție actuale. Clienții au început să realizeze că, de fapt, prețurile apartamentelor noi sunt la fel ca cele ale unui apartament vechi cu aceleași finisaje. Cu alte cuvinte, dacă cumpărați un apartament vechi și îl finisați pentru a-l face locuibil veți ajunge în final la același preț cu un apartament într-un bloc nou”, a precizat Tiberiu Darie, managerul Departamentului proiecte rezidențiale noi. Clienții FideliaCasa care cumpără un apartament nou sunt scutiți de plata comisionului de agenție.