S-au terminat fondurile pentru progamul Prima Casă

fidelia-casa-iasi-S-au-terminat-fondurile-pentru-progamul-Prima-CasăVești nu tocmai fericite pentru ieșenii care aveau în plan achiziția unui apartament printr-un credit Prima Casă. De mai multe săptămâni cele mai multe bănci au epuizat deja plafoanele pentru anul 2015 destinate creditelor Prima Casă astfel încât dosarele clienților care au apelat la astfel de împrumuturi nu se mai pot procesa.

Adio Prima Casă?

Lansat în 2009, programul guvernamental Prima Casă care permitea românilor să cumpere locuințe cu un avans de doar 5% a fost cel mai de succes program de creditare din ultimii ani, aproaximativ 150.000 de locuințe fiind achiziționate prin acest sistem. Programul Prima Casă a ajuns să reprezinte, la jumătatea acestui an, aproximativ 20% din creditele populaţiei şi 51% din creditele imobiliare. În 2014 şi prima jumătate a lui 2015, aproximativ 60% din creditele imobiliare noi acordate de către bănci au fost credite Prima Casă.

Cu toate acestea, ziarele de business care citează surse guvernamentale susțin că, cel mai probabil, acest program nu se va mai prelungi în 2016, ceea ce poate duce la un ușor cutremur pe piața imobiliară.

Cauți un credit imobiliar? Vino la FideliaCasa și te ajutăm!

Chiar dacă băncile au terminat plafoanele pentru Prima Casă, există încă soluții de credite convenabile pentru achiziția de locuințe. Tot ce trebuie să faceți pentru a găsi soluția adecvată de finanțare este o vizită la FideliaCasa. Pe lângă faptul că veți avea la dispoziție peste 2000 de oferte de case și apartamente în Iași de unde să vă alegeți casa visată, Departamentul de consultață credite vă va consilia în mod gratuit pentru a găsi cel mai avantajos credit imobiliar. De asemenea, consultanții FideliaCasa vă vor ajuta ulterior să vă întocmiți dosarul de creditare, demers de multe ori anevoios dacă nu beneficiați de un sprijin specializat.