Alege cartierul potrivit pentru tine – Copou

Cunoscută în trecut ca Podul Verde, datorită grădinilor elegante ce mărgineau cea mai frumoasă stradă din Iași, cartierul Copou își păstrează și astăzi aerul boem de odinioară, fiind una dintre cele mai căutate zone rezidențiale din oraș.

Având ca ax principal Bulevardul Carol I, pe dealul Copoului întâlnim de o parte și de alta, o varietate de imobile, începând de la case istorice și până la blocuri noi, construite după 2000.

Datorită universităților și a campusurilor care se află în această zonă, în perioada anului universitar zona este frecventată de studenți, astfel că apartamentele sunt la mare căutare pentru închiriat. Pentru cei care au un buget ridicat și doresc să locuiască într-o casă cu iz istoric, Copoul dispune de o ofertă variată de acest tip de case, ele fiind situate fie mai sus de Super Copou fie pe Sărărie, stradă paralelă cu bulevardul Carol I.

Pe lângă universități, zona oferă și o multitudine de licee și scoli de prestigiu, precum Liceul „Costache Negruzzi”, Liceul „Garabet Ibrăileanu”, Liceul de Informatică sau școala „Carol I.”.

Fiind un pol cultural al orașului, cartierul Copou este foarte bine conectat de restul orașului prin rețeaua de transport în comun, astfel că puteți ajunge foarte ușor și fără a schimba mai multe mijloace de transport în zone precum C.U.G, Tătărași sau Alexandru cel Bun.

Deasemenea în această zonă găsim mai multe atracții pentru petrecerea timpului liber, precum restaurante, parcuri (Copou și Expoziției), Grădina Botanică, muzee și case memoriale (Muzeul Universității, Bojdeuca lui Ion Creangă, Muzeul Mihai Eminescu, etc).

Dacă doriți să locuiți într-un bloc nou în această zonă, oferta este variată, prețurile începând de la 33000 Euro pentru un apartament cu o cameră, blocurile noi fiind situate în zona Sărărie sau în zona Universității de Agronomie. În cazul blocurilor construite înainte de 2000, prețurile pentru un apartament cu 2 camere situat lângă Universitatea Alexandru Ioan Cuza încep de la 45 000 Euro.

Pe www.fideliacasa.ro regăsiți întreaga ofertă imobiliară din cartierul Copou, iar dacă doriți să vindeți o proprietate în această zonă, colegii noștri din sediul Păcurari vă stau la dispoziție cu sfaturi profesioniste.