Programul PRIMA CASĂ și noua “generație de proprietari”

”Nicăieri nu-i ca acasă” este expresia care definește întru totul poporul român. Sentimentul de a avea propria casă și de a investi în propria locuință este foarte dezvoltat în România, poate cel mai dezvoltat din toată Europa. Acest simț al proprietății oferă unui om echilibru între confort, stabilitate și siguranță. Un sprijin și un imbold în acest sens, fără doar și poate, a fost și este programul Prima Casă, lansat în 2009. Creditele bancare susținute de stat prin această platformă au impulsionat de-a dreptul parcursul tranzacțiilor imobiliare și evident, au încurajat și mai mult ideea de a avea propriul cămin.

Din 2009 de câBlog 1nd a fost inițiat programul Prima Casă și până la sfârșitul lunii decembrie 2018 au fost acordate peste 267700 garanții și promisiuni de garantare, echivalentul a 23,7 miliarde de lei.
Chiar dacă pentru anul 2019 se anunțau modificări majore, se pare că Guvernul nu a ținut cont de recomandarea făcută de CNSC vizând schimbarea condițiilor de accesare ale programului. Astfel, la finalul lunii februarie 2019 a fost aprobat noul Plafon de garanții, fără a fi adusă nici o modificare sau restricție nouă legată de vârstă sau venituri și continuă să se deruleze prin intermediul băncilor finanțatoare: BRD, BCR, Banca Transilvania, CEC Bank, ING, Raiffeisen Bank, OTP Bank, Banca Românească, Unicredit, Garanti Bank, Piraeus Bank, Marfin, Credit Agricole şi Leumi Bank. Drept urmare, pentru acest an Ministerul Finanțelor Publice alocă 2 miliarde de lei, iar visul românilor de a se muta la casă nouă râmâne încă viabil. Băncile vor putea acorda aproximativ 20.000 de credite, iar împrumuturile cumulate nu vor depăși 4 miliarde de lei, dat fiind faptul că garanția statului reprezintă jumătate din valoarea unui credit.

Pentru cei care nu se simt împăcați cu gândul de a plăti o chirie și se gândesc să acceseze un asemenea program de creditare, recomandăm să apeleze la un specialist și să ceară o părere avizată. Sunt multe bănci, multe condiții de creditare, comisioane greu de înțeles și doar o consultanță financiară profesionistă te poate ajuta să alegi produsul bancar potrivit nevoilor și posibilităților reale.

În acest sens, pe site-ul fideliacasa.ro avem:
1. Calculator de  Credite -> completând datele solicitate afli care este rata lunară a unui eventual credit  -> www.fideliacasa.ro/creditare

2. Formular de Înscriere ->  completându-l soliciți consultanță financiar-bancară GRATUITĂ, iar specialiștii Departamentului de Creditare îți oferă toate informațiile necesare pe tot parcursul tranzacției -> www.fideliacasa.ro/creditare

Cum achiziția sau închirierea unei locuințe este un pas împortant în viața fiecăruia, considerăm că transparența într-o tranzacție este regula de bază. În acest demers colaborăm cu mai multe bănci, precum: Banca Transilvania, BCR, ING, UniCredit, GaratiBank, BRD, ALPHA BANK, OTP Bank, CEC bank ceea ce ne ajută să prezentăm clienților noștri o ofertă comparativă pentru o alegere corectă și personalizată. Te susținem la momentul evaluării, te ajutăm la întocmirea completă a dosarului bancar și îți asigurăm tot suportul de la depunerea dosarului și până la încheierea contractului de vânzare-cumpărare la notariat.
Timp de 10 ani pe piața imobiliară, programul Prima Casă a reușit să extindă în mod natural accesul la creditare pentru persoanele cu vârste până la 35 de ani, astfel continuând să susțină această ”generație de proprietari”. Urmează un an cu multe solicitări și promisiuni de garantare. Esențial este să fim informați pentru a ne putea bucura din plin de noua achiziție și a începe o viață liniștită în propria locuință.
O colaborare cu noi este un pas sigur spre o tranzacție legală, iar o consultanță financiară profesionistă este categoric cheia.