Pluta decorativă, pentru un decor viu colorat

De câțiva ani elementele naturale au devenit foarte importante pentru spațiul în care locuim, pentru ACASĂ. Ele conferă acea senzație de libertate, de liniște și aduc un plus de viață căminului, sporindu-i confortul.

2Pentru un interior inedit, care să inspire armonie și o stare de bine, recomandăm pluta decorativă, care nu este altceva decât scoarța stejarului de plută. Cu puțină ingeniozitate poți transforma acest material natural în decoruri spectaculoase și poți obține un aer inconfundabil.

Deopotrivă estetice și funcționale, placările interioare cu plută, sunt potrivite, în special,  încăperilor cu grad de umezeală ridicat,  cum sunt de altfel bucătăriile și băile.

6Structura celulară a plutei, asemeni unui fagure de miere, reprezintă o barieră excelentă împotriva vaporilor, condensului și formării mucegaiului; iar rezistența la umiditate este doar unul dintre atuurile utilizării plutei în decorurile interioare.

Mai mult decât atât, vorbim de o sursă regenerabilă și ecologică, un material fonoizolant, antibacterian și antialergic, care arată deosebit și este ușor de întreținut.

Datorită calităților numeroase, pluta constituie un material ideal pentru placarea pereților. Culoarea ei foarte expresivă creează o ambianță primitoare, un farmec aparte și o atmosferă unică de motive naturale.

3Și în materie de pardoseli, pluta este o inovație. Silențios, fin, cald și sănătos, parchetul din plută este una dintre cele mai inspirate alegeri. Având în componența sa acizi grași și suberină, acest tip de parchet este impermeabil,  un bun hidroizolator și un termoizolator, ceea ce asigură o temperatură constantă pe tot parcursul anului.

În plus, pluta se distinge printr-o elasticitate și o capacitate extraordinară de absorbție a vibrațiilor. Acest lucru determină ca experiența din timpul mersului pe o astfel de pardoselă  să fie mai mult decât relaxantă.

Confortul termic ridicat, suprafața caldă la atingere, senzația plăcută la mers; ecologic, fără PVC, fără substanțe dăunătoare; rezistența la îmbătrânire și murdăria sunt doar câteva dintre argumentele care conferă utilizării plutei o sustenabilitate autentică.

Extrem de versatile aceste plăci decorative pot transforma orice spațiu, oferindu-i acestuia identitate și originalitate, dar mai ales liniște, relaxare și bunăstare locuitorilor săi.