Când mansarda poate deveni cel mai inspirațional loc…

Toamna este clipa contemplării și a meditației, este trecerea inevitabilă de la euforie la esență, de la galbenul roșiatic al frunzelor ce ard într-un spectacol colorat la nostalgia zilelor reci și ploioase.

Și ce poate fi mai frumos, decât să te pierzi în aceste gânduri de toamnă, chiar în propria mansardă?!
Cu puțină imaginație, putem obține un loc cu totul și cu totul special.

O mansardă poate fi transformată în orice, fie în dormitor, sufragerie. birou, dresing, un loc de joacă, o bibliotecă sau pur și simplu, într-o veritabilă oază de liniște.
Dormitoarele mansardate oferă soluții elegante și funcționale pentru casele în care contează fiecare metru pătrat.

Dacă respectăm regulile de bază și utilizăm materiale de cea mai bună calitate, rezistente, care să ne ofere protecție fonică și termică suficientă, atunci rămâne doar să ne jucăm cu o paletă cromatică de nuanțe, piese de mobilier, obiecte de iluminat și de decor.

Pentru a crea sentimentul de confort și intimitate, o mansardă nu trebuie subestimată. Într-un astfel de spațiu, imaginația nu are limite, atâta timp cât o faci ingenios.
Fără doar și poate, cel mai atractiv aspect al unui spațiu mansardat este unicitatea acestuia : pereți înclinați, forma specială a tavanului și mai ales, ferestrele generoase care ne pot oferi priveliști spectaculoase.

Atunci cand amenajezi o mansardă, foarte importantă este utilizarea inteligentă a corpurilor de iluminat simple, dar de efect, astfel încât lumina să umple frumos camera. Când vine vorba de mobilier, cea mai bună opțiune sunt dulapurile minimaliste, încorporate, personalizate; rafturi prinse direct în perete, niște tabureți, o masă mică pentru cafea, un hamac etc.

Pentru că avem de a face cu un spațiu provocator, putem să mergem pe ideea de nuanțe îndrăznețe, dar în concordanță cu cele subtile. Mai mult decât atât, un perete din cărămidă , un tablou din licheni decorativi sau niște picturi murale pot da viață, personalitate și o notă distinctivă spațiului.

Așadar, amenajarea unei mansarde poate deveni cea mai inedită experiență. Nu vorbim de un simplu amestec de elemente de design, ci de un melanj superb al tuturor lucrurilor care ne definesc, expuse în cea mai atragătoare manieră.

Mai jos v-am pregătit o selecție cu cele mai originale moduri de valorificare a spațiului mansardat, astfel încât acest sfârșit de toamnă să vă găsească într-o atmosferă caldă și relaxantă, care să vă ofere confortul psihic de care aveți atâta nevoie.