Simplitatea unei case înseamnă confort și eleganță

         ”Simplitatea este complexitatea rezolvată”, zicea Brâncuși… Și într-adevăr, astăzi, mai mult ca niciodată, uităm de lucrurile esențiale, uităm să ne bucurăm de ceea ce realmente contează… ne pierdem prea mult în detalii.

         Pe măsură ce viețile noastre devin tot mai agitate, refugiul nostru va fi în această emblemă a moderației și a naturaleței, de a înțelege că puținul spune mult. Acest refugiu interior îl vom găsi întotdeuna, în primul și în primul rând, ACASĂ, acolo, unde ar trebui de fiecare dată sa ne găsim inspirația și liniștea. Însă, să decorezi o casă simplu și nu monoton, poate fi cea mai mare provocare, pentru că da, să fii simplu este extrem de complicat.

         În acest blog, am ales să vă prezentăm o locuință elegantă și funcțională, de o perfecțiune cum rar întâlnești, un fel de ”wabi-sabi”, expresie japoneză pentru noul trend în designul interior, care include asimetria, economia, modestia, intimitatea și simplitatea. De fapt și de drept, această tendință se concentrează pe recunoașterea și acceptarea importanței autenticității, a efortului de a rămâne veritabil oricând, în toate aspectele vieții.

         Povestea acestui cămin aparține unei familii, soț și soție, care au o firmă specializată în domeniu designului interior, din estul Londrei. Ceea ce face ca lucrurile să funcționeze atât de bine într-un asemenea spatiu, este faptul că există o temă comună  pentru întreaga casă. Aspectul brut, pe alocuri imperfect al obiectelor, amestecat cu puțină sofisticare determină ca rezultatul să fie unul deosebit. Unele din principalele caracteristici ale stilului wabi-sabi, asociate cu natura și echilibru, sunt reprezentate de mobilierul din stejar, prezent aproape peste tot, de ghivecile cu flori si placarea cu marmură în diferite nuanțe de verde. A avea astfel de elemente care se repetă elegant, ajută foarte mult la crearea unei ambianțe coerente și plăcute.

         Aspectul nefinisat, de handmade al pereților cu var, ușor spălăciți sunt de asemenea o componentă cheie în coerența locuinței. În plus, o tendință vizibilă în toată casa este artizanatul marocan, reprezentat prin elemente colorate, geometric alambicate, bogate în detalii, care vin să dea o notă distinctivă, exotică și de mister.

Alegerile făcute în materie de mobilier și iluminat determină ca orice neregularitate din acest decor să aducă individualitate și rafinament, fiecare dintre ele fiind câte o piesă dintr-un singur și același puzzle. Amalgamul de elemente alese, de lucruri vechi și contemporane, de piese unice  vor trece, cu siguranță, testul timpului.

         Așadar, vă îndemnăm la simplitate, la normalitate, vă îndemnăm să vă bucurați de viață, de oameni, de lucruri, de lumea așa cum este ea de fapt: imperfectă! Sperăm că stilul wabi sabi poate deveni o sursa de inspirație pentru voi și casele voastre!