Fidelia NEWS – martie 2020

Dacă cifrele pentru ianuarie și februarie lui 2020 arătau un an al imobiliarelor promițător, ei bine, luna martie se confruntă cu situații neprevăzute, iar efectele crizei actuale se resimt. Indiferent că suntem vânzători sau cumpărători, fie ca vorbim de construcții noi, de tranzacții sau simple administrări de imobile, piața imobiliară se află față în față cu o mulțime de întrebări.

Dacă ne raportăm la numărul cererilor înregistrate pe platforma noastră în luna martie, observăm că incertitudinea și frica și-a făcut simțită prezența: 525 cereri de cumpărare comparativ cu 901 cereri cumpărare din februarie. Cele mai căutate rămân apartamentele noi la revânzare sau apartamentele situate în blocurile vechi. În schimb, spre deosebire de primele două luni ale acestui an, apartamentele noi pierd teren în fața caselor și vilelor: 157 cereri privind achiziționarea unei case și 112 cereri pentru apartamentele noi.

Această schimbare de preferințe poate fi determinată de prețul unei vile, care poate fi același sau chiar mai mic, decât al unui apartament, plus și celelalte avantaje traiului la casă: spațiu mai generos, mai multă intimitate, unul sau două locuri de parcare asigurate, o mică curte sau grădină proprie pentru a petrece timp prețios cu familia, mai ales în perioada asta.

martie

Totuși, cererile de închiriere, cumva s-au menținut pe o linie de plutire și s-a înregistrat o scădere, relativ ușoară: 142 cereri în martie față de 152 în februarie. În toată ambiguitatea asta, un lucru este demonstrat. Locul unde stai, fie că e apartament, garsonieră, casă individuală, vilă tip duplex, exercită o influență extrem de puternică asupra activității noastre profesionale, asupra relațiilor cu oamenii, chiar și asupra poftei de viață.

Așadar, cele 1767 oferte active rămân fidele pentru alegerea căminului potrivit pentru un trai de calitate. 

Vă provocăm să priviți optimist! Noi, am început prin a găsi soluții, iar un prim pas este, după cum bine cunoașteți: reprezentarea exclusivă online.