Interesul pentru achiziționarea unui imobil continuă…

Interesul pentru achiziționarea unui imobil continuă și în octombrie să se afle pe o pantă descendentă, platforma noastră înregistrând cu 116 cereri mai puțin comparativ cu septembrie.

De mai multă atenție, ca și luna precedentă, s-a bucurat Departamentul Case cu 207 cereri, urmat de Apartamente vechi- 191 cereri și Apartamente noi-.174 cereri.

Inevitabil, contextul actual anunță o reconfigurare a pieții imobiliare și nu numai. Transformările și schimbările ce au loc de la o zi la alta influențează strategiile dezvoltatorilor, constructorilor, agențiilor imobiliare, precum și a clienților, strategii care deocamdată, nu pot fi decât, pe termen scurt.
Pentru o piață imobiliară puternică, credibilă și cu potențial în viitor, avem nevoie clar de o ”infrastructură informațională”, care să ajute în găsirea celor mai bune soluții în această ”nouă normalitate în care trăim”.

Din păcate, nici la capitolul Inchirieri nu stăm foarte bine, cifrele nu sunt deloc promițătoare, avem o scădere de 222 cereri.
Fără doar și poate, scăderea eligibilității potențialilor cumpărători este determinată și de creșterea ratei șomajului, iar o recuperare economică, care încă încetinește, se va înfăptui treptat și diferit.
Pe ultima sută de metri a acestui an, oamenii încă sunt debusolați, nedumeriți și sceptici când vine vorba de viitorul pieții imobiliare, dacă tranzacțiile anului 2020 reprezintă adevărate investiții sau, dimpotrivă, reprezintă un risc iminent.
octobrie