Sfârșitul lunii noiembrie ne duce cu gândul la sărbătorile de iarnă…

Sfârșitul lunii noiembrie ne duce cu gândul la sărbătorile de iarnă și, inevitabil, la pregătirile pentru Crăciun. În acest an,  ne vom bucura mai mult ca niciodată de tot ceea ce înseamnă acasă și familie. Pentru a simți magia lui decembrie de altădată, ne-am gândit să ne transformăm casele în adevărate târguri de Crăciun. Cum putem face acest lucru? Ei bine, este foarte simplu, important este să ne lăsăm imaginația și creativitatea să-și facă treaba. O sursă de inspirație în acest sens reprezintă combinația dintre ramele de tablouri vechi și globurile colorate.

Picture1

 

Decorațiuni uimitoare putem crea din dopuri de plută, de la personalizarea unor cadouri, crearea unor mici figurine până la obținerea unui inedit brad de sărbători. Pentru că pluta este un material care se sfarmă ușor, recomandarea noastră este să ținem aceste dopuri într-un vas cu apă fierbinte, iar la tăiere să le prindem într-un clips.

 

Putem contura în verdeață oglinzile, după care să lipim pene colorate, ceea ce cu siguranță va aduce o de pată culoare oricărei încăperi. Iar pentru o atmosferă minimalistă, putem alege drept suport pentru brad un coș din răchită sau ratan. Tot în aceeași notă, cea minimalistă, putem decora mici brazi în vaze, ulcioare, astfel încât spațiul se va simți mult mai aierisit. Sau pur și simplu, putem să lipim niște verdeață pe dibluri din lemn și ulterior, să le montăm pe un perete în formă de brad.

Dormitorul sau livingul poate căpăta o aura de basm foarte ușor, prin alegerea unei ghirlande și niște perne decoartive cu tematică. Un aranjament simplu, dar de efect,poate fi o crenguță de pin tăiată sau merișoare aruncate în sticle umplute cu apă și deasupra lumânări parfumate. Gălețile umplute cu crengi de pin și brad proaspăt, împodopite cu luminițe și aranjate astfel încât să obținem și un mesaj de sărbători, reprezintă o idee ce merită a fi luată în calcul, mai ales dacă avem și o curte la casă.

Un brad din linguri de plastic, niște fructe din plastic îmbrăcate în trei părți de sclipici alb cu una de argint  sau niște lumânări îmbrăcate în scorțișoară, constituie o altă alegere ingenioasă.

Amestecul dintre ghirlandă, verdeață, conuri de pin și o panglică groasă aduce o notă distinctă și unică. Buștenii de lemn sunt o adevărată revelație pentru pregătirea mesei de sărbătoare.

Acestea sunt doar câteva mici ponturi pentru un decor inedit de la care putem porni. Tot ceea ce trebuie să facem este să ne lăsăm inspirați și să-i implicăm pe cei dragi.  Să ne păstrăm bucuria inocentă a copiilor și să ne lăsăm acompaniați de playlistul melodiilor de Crăciun, cu miros de portocală, măr copt și vin fiert.