Anul 2021 pare a fi unul promitator pentru domeniul imobiliar

Anul 2021 a debutat în forță, dacă ne raportăm la numărul de cereri centralizate prin intermediul platformei noastre, privind achiziționarea unui imobil:

table

Și pe plan internațional se anunță pariuri sigure, când vine vorba de domeniul imobiliar, pariuri însă care se concentrează, în special, pe orașele mari, pe sectoarele cu potențial să genereze venituri stabile. Locuințele pentru închiriat, locuințele accesibile și locuințele sociale vor constitui direcțiile de orientare pentru investitorii ai acestui an. Totuși, problema neîncrederii în afaceri, pierderea profitului sau problema șomajului reprezintă temerile care vor continua să existe, indiferent că sondajele și previziunile specialiștilor mizează pe o redresare economică.

Cifrele optimiste înregistrate în ianuarie determină clasamentul preferințelor cumpărătorilor, astfel încât la o diferență foarte mică de apartamente, interesul pentru case râmâne și la acest început de an, unul promițător: Apartamente- 266 cereri, Case/Vile- 259 cereri, Apartamente noi- 242 cereri. 
Și solicitările privind închirierea unui imobil au crescut, nu semnificativ, dar o oarecare revenire se simte: cu 68 cereri mai multe comparativ cu decembrie 2020.
Normalitatea vieții de până în 2020 continuă să fie pusă sub semnul întrebării, în speranța că provocările lui 2020 să fie, de fapt, o deschidere de oportunități pentru 2021.