Cele mai frecvente mituri în imobiliare. Cât de reale sunt?
Sunt apartamentele vechi mai sigure la cutremure decât cele noi? Vara este cea mai bună perioadă pentru achiziția unui apartament? Sunt apartamentele de la ultimul etaj o alegere mai puțin inspirată? Acestea sunt doar câteva dintre miturile existente pe piața imobiliarelor. O analiza realizată de către site-ul de business www.wall-street.ro încearcă să descopere câtă realitate și câtă preconcepție falsă există în acestea.
Top mituri imobiliare
Una dintre cele mai răspândite zvonuri pe piața imobiliarelor este că blocurile noi, construite după 2000 ar fi nesigure în cazul unui cutremur, cele mai bune fiind cele construite între 1980 și 1989. În realitate, după 1989, Legea Construcțiilor s-a modificat succesiv de câteva ori și, de fiecare dată, au fost impuse norme mai restrictive privind rezistența construcțiilor. De asemenea, sancțiunile pentru inginerii structuriști care supraveghează lucrările sunt extrem de mari, astfel încât nimeni nu-mi poate permite să se joace atunci când este vorba despre siguranța construcției.
De asemenea, există preconcepția că materialele de construcție noi au o calitate îndoielnică. În realitate, tehnologia a evoluat enorm în ultimii ani, iar piața materialelor de contrucție a ținut pasul cu evoluția. A te îndoi de calitatea materialelor noi este similară cu a te îndoi de claitatea unei mașini de nouă generație comparativ cu una veche de 20 de ani.
Mai mult, există voci care susțin că cea mai bună perioadă pentru a cumpăra o casă este vara. În realitate însă, speculând exact această preconcepție, în perioada verii există tendința proprietarilor de a supraevalua prețul proprietăților scoase la vânzare. Cea mai bună perioada este ianuarie – mai, potrivit declaratiilor consultantilor de la FideliaCasa.
Apartamentele de la ultimul etaj sunt mai expuse infiltrațiilor? Specialiștii în domeniu susțin că, atunci când sunt respectate regulile de calitate, există sisteme de terasare și preluare a apelor pluviale care înlătură acest risc.
Este mai bine să lucrăm cu o agenție sau să evităm acest lucru?
În fine, un alt zvon care circulă în piață este faptul că este mai bine să cumperi o proprietate fără a apela la agenți imobiliari al căror comision este nejustificat. În realitate însă, apelarea la o agenție imobiliară este mai avantajoasă decât a încerca să vinzi sau să cumperi singur o proprietate. În primul rând, apelând la o agenție imobiliară serioasă, veți avea garanția că toate documentele proprietății sunt în regulă. De asemenea, vânzarea va avea loc mult mai repede deoarece fiecare agenție cheltuie sume considerabile pentru a promova proprietatea dumneavoastră. Nu în ultimul rând, atunci când doriți să cumpărați sau să vindeți, agentul imobiliar va face o evaluare corectă a proprietății și va negocia în favoarea dumneavoastră.
Fidelia Casa, cea mai mare agenție imobiliară din Iași a câștigat încrederea a mii de clienți. Aceasta tocmai pentru faptul că, apelând la Fidelia, veți beneficia de o experiență de peste 12 ani și de consultanță gratuită specializată. ”În ciuda faptului că multă lume evită să apeleze la un profesionist în imobiliare atunci când dorește să facă o tranzație, a apela la o agenție serioasă precum Fidelia Casa vă aduce numai avantaje. Cu noi puteți fi siguri de legalitatea tranzacției, primiți informații de calitate privind prețul real al proprietății dumneavoastră, o promovare pe zeci de canale de comunicare iar dacă doriți să cumpărați aveți la dispoziție cea mai variată ofertă din Iași”, a declarat Tiberiu Darie, manager departament proiecte rezidențiale noi din cadrul FideliaCasa.