Caniculă? Ponturi pentru a-ți face casa răcoroasă cu bani puțini

case-de-vanzare-iasiVara aduce frecvent temperaturi de peste 30 de grade și disconfort termic resimțit destul de dur de o parte dintre ieșeni. Aerul condiționat poate părea singura soluție pentru a face aerul respirabil în casă însă vine la pachet cu facturi mai mari la energia electrică și este o sursă neecologică. Cu toate acestea, specialiștii citați de portalul de imobiliare imopedia.ro arată că există și alte mijloace pentru a reduce numărul de grade din casă.

Cum facem o casă răcoroasă?

Dacă este să enumerăm mijloacele prin care putem aduce confort termic într-o zi caniculară, ventilatorul este o primă variantă alternativă. Consumul de energie electrică este mult inferior aparatelor de aer condiționat chiar dacă funcționează în permanență și fac ca aerul să circule prin încăpere. Cele mai eficiente sunt aparatele de tavan însă dacă folosim un dispozitiv de calitate obținem rezultate și cu un ventilator portabil.

Pentru o casă răcoroasă, este necesar să nu permitem căldurii să ajungă în interior. Obloanele sunt un obstacol în calea încălzirii locuinței, iar dacă sunt de culoare albă, sunt cu atât mai eficiente. Pe interior pot fi montate draperii sau obloane, tot de culoare albă, pentru a reflecta căldura. Ferestrele îndreptate spre est ar trebui acoperite dimineața, iar cele îndreptate spre vest, ar trebui acoperite în a doua parte a zilei. Jaluzele, draperiile și obloanele lucrează ca o metodă primară de prevenire a supraîncălzirii locuinței.

Totodată trebuie eliminate și sursele interioare de căldură, precum aparaturile sau dispozitivele electronice sau chiar sursele de iluminat. Becurile incandescente trebuie înlocuite cu cele compact fluorescente, care generează aceeași lumină, dar utilizează doar o mică parte din energie și produc mult mai puțină căldură.

Plantele și izolarea locuinței duc la confort termic

În cazul celor care locuiesc la casă, se pot planta arbuști pentru a umbri unitățile de aer condiționat, dar nu plante cățărătoare, care ar putea bloca fluxul de aer necesar. De altfel, plantele joacă și ele un rol important în răcorirea locuințelor pe timp de vară.

Izolarea locuinței este și ea importantă, motiv pentru care acoperișul și pereții ar trebui să fie construiți pentru a păstra locuința răcoroasă vara și călduroasă iarna. O vopsea albă sau reflectorizantă, special formulată, pentru acoperiș poate aduce beneficii majore în păstrarea unei temperaturi confortabile în locuință.

Locuințe răcoroase în portofoliul Fidelia Casa

Case și apartamente bune, cu izolație la nivel superior, cu o tâmplărie de calitate care asigură confort termic pe timpul verii dar și în sezonul rece se găsesc în portofoliul Fidelia Casa, cea mai mare agenție imobiliară din Iași. Portalul fideliacasa.ro oferă mii de variante de alegere pentru ieșenii care doresc să-și achiziționeze o casă sau un apartament bine făcut. Ofertele sunt actualizate zilnic iar Fidelia Casa oferă cel mai bogat portofoliu de repere imobiliare din Iași.

Stiri asemanatoare