Apartament nou sau vechi? Avantaje și dezavantaje

fidelia-casa-iasi-Apartament-nou-sau-vechiDoriți să vă cumpărați un apartament însă nu sunteți deciși încă dacă să optați pentru un apartament vechi sau unul într-un complex rezidențial nou costruit? Consultanții Fidelia Casa, cea mai mare agenție imobiliară din Iași, vă expun care sunt avantajele și dezavantajele ambelor variante pentru ca dumneavoastră să puteți face alegerea potrivită.

Avantajele apartamentelor vechi

Poate cel mai mare avantaj pe care îl au apartamentele situate în blocurile vechi de locuințe este cel legal de locație. În general, apartamentele noi sunt situate în zonele marginale ale orașului, acolo unde au mai rămas suprafețe de teren pentru construcții. În schimb, în cazul apartamentelor vechi, dumneavoastră sunteți cei care decideți zona unde doriți să cumpărați. De asemenea, în majoritatea cazurilor, apartamentele vechi sunt la prețuri mai bune decât cele nou construite, asftfel încât puteți oricând opta pentru un apartament mai ieftin sau, la același preț, pentru unul mai spațios.

Care sunt avantajele apartamentelor nou contruite

Dacă însă optați pentru un apartament într-un bloc nou construit, avantajele sunt multiple. De pildă, unii dezvoltatori sunt mai flexibili în privința opțiunilor de plată acceptând plata în mai multe tranșe. De asemenea, majoritatea dezvoltatorilor oferă și locuri de parcare apartamentelor cumpărate iar în plus oferă o securitate sporită prin monitorizarea accesului în cadrul complexului rezidențial. Un alt avantaj al imobilelor noi îl constituie calitatea lucrărilor de contrucție, blocurile noi fiind realizate cu materiale și tehnologii de ultimă generație, iar izolația termică, instalațiile sanitare și hidroizolațiile sunt net superioare față de cele vechi.
Dacă optați pentru un apartament nou vă puteți personaliza casa după gustul dumneavoastră, având posibilitatea de a alege gresia, faianța, parchetul, ușile de interior și obiectele sanitare pe care vi le doriți.
Apartamentele noi vin și cu avantajul serviciilor post vânzare și garanția oferită de către dezvoltator. Astfel, riscul eventualelor probleme care pot apărea în apartament îl preia constructorul în cazul apartamentelor noi în timp ce, în cazul celor vechi, el revine cumpărătorului.
A cumpăra un apartament într-un bloc nou poate constitui și o investiție pe termen lung deoarece, fiind un imobil nou construit, gradul de uzură al clădirii în timp va fi mai redus decât în cazul imobilelor vechi.

Cele mai bune oferte de apartamente noi la Fidelia Rezidențial

Fie că doriți să cumpărați un apartament nou sau unul vechi, Fidelia Casa este partenerul de încredere de care aveți nevoie. La Fidelia găsiți mii de oferte de apartamente și case de vânzare în Iași, acestea fiind actualizate zilnic. Iar pentru clienții care doresc să aleagă un apartament nou construit, Fidelia Casa a creat un departament special, Fidelia Rezidențial, unde puteți găsi absolut toate ofertele de apartamente noi din Iași. Mai mult, pentru ieșenii care cumpără un apartament nou prin Fidelia Casa, comisionul de agenție este zero.