Care este salariul de care aveți nevoie pentru un credit imobiliar

fidelia-casa-iasi-salar-pentru-credit-imobiliarMare majoritate a persoanelor care visează să-și cumpere propria locuință nu dispun de capital, motiv pentru care mulți aleg să contracteze un credit imobiliar. Fie că este vorba despre un credit ipotecar clasic, fie unul prin programul guvernamental Prima Casă, pretendenții la un împrumut imobiliar trebuie să aibă un venit care să le permită contractarea unui credit. Între nivelul salariilor și prețul apartamentelor există o legătură strânsă, astfel încât există orașe în care cu un salariu de 1000 lei se poate spera la un credit, dar și orașe unde este necesar un salariu de nimim 3000 lei pentru ca o familie să poată lua un apartament cu credit. Portalul de news digi24.ro a realizat o analiză a veniturilor de care trebuie să dispuneți pentru a vă cumpăra o locuință, în funcție de orașul în care locuiți.

Salarii între 1.000 și 3.000 lei în țară

Cele mai ieftine apartamente din România se găsesc în Zimnicea unde două camere pot fi cumpărate chiar și cu zece mii de euro. Calculatoarele brokerilor de credite arată că un împrumut ipotecar atât de mic poate fi obținut cu un venit de 1.000 lei. În București însă vă puteți apropia de un credit doar dacă aveți venituri pe familie de 3.000 lei, prețul mediu al unui apartament cu două camere fiind de aproximativ 52.000 euro. Mai departe, în Timișoara se poate cumpăra cu credit un apartament cu două camere dacă aveți venituri lunare de 2.400 lei, în Cluj de 2.900 lei, Sibiu 2.200, la fel ca la Brașov.
Dintre orașele Moldovei, Iașul are cele mai mari prețuri la apartamentele cu două camere. Astfel, un ieșean trebuie să câștige minim 2.400 lei pe lună pentru a face un credit ipotecar necesar achiziționării unui apartament cu două camere.

Consultanță gratuită pentru credite imobiliare la Fidelia Casa

Fidelia Casa, cea mai mare companie imobiliară din Iași, oferă clienților interesați să-și cumpere un imobil consultanță gratuită și ajutor pentru alegerea celui mai bun credit imobiliar. Cu o vechime de peste 13 ani în piața de imobiliare din Iași, Fidelia Casa are contracte semnate cu majoritatea băncilor astfel încât veți avea la dispoziție o paletă largă de oferte pentru a putea alege cel mai bun credit pentru dumneavoastră. De asemenea, tot la Fidelia Casa găsiți cel mai bogat portofoliu de oferte de case și apartamente din Iași pentru a vă putea alege locuința care corespunde cel mai bine bugetului și gustului dumneavoastră.