Preturile terenurilor din Iași cresc ca aluatul de gogoși

Prețurile terenurilor din oraș au ajuns să fie de aproximativ 20 de ori mai scumpe în prezent decât în urmă cu zece ani. Aceasta deoarece, spun analiștii imobiliari, cererea este de câteva ori mai mare decât oferta existentă pe piață.

Dacă la mijlocul anilor ‘90, costul de achiziție a unui metru pătrat de teren într-o zonă centrală sau semicentrală a orașului se ridică la 40 de dolari, în prezent acesta se vinde de aproximativ 20 de ori mai scump. În aceeași proporție au crescut și prețurile terenurilor din cartierele marginașe. Toate aceste imobile au acces facil la mai toate utilitățile și sunt din ce în ce mai puține.

Mai numeroase ca numar sint terenurile din zonele periferice ale Iasului sau chiar din comunele alaturate. Acestea nu sint insa la fel de atragatoare, in ciuda preturilor mult mai mici, deoarece multora dintre ele le lipsesc chiar utilitatile principale.[…]

“Proprietarii care dețin teren în zona centrală a orașului preferă să vândă chiar imobilele cu tot cu teren, deoarece cu banii obținuți iși pot cumpăra alte suprafețe la periferie, iar profiturile rezultate din astfel de mutări sunt destul de frumușele”, a argumentat Eliza Neamțu, consilier imobiliar la Fidelia Casa.

 

Text preluat de pe Hot News15.02.2007

Stiri asemanatoare