Podu Roș – Cantemir

Cartierul Podu Roș, amplasat semicentral – la sud de Palatul Culturii, este o zonă într-o continuă metamorfoză, cu cele mai mari investiții în derulare prin proiectul urbanistic Palas și proiectul Bahlui de amenajare a infrastructurii de mediu, iar beneficiile sunt în continuă creștere pe plan economic, turistic și social.

În această zonă regăsim multe spații verzi și ne putem bucura de oaze de aer curat,  parcuri de joacă în care copii își dau frâu liber dezvoltării personale, iar părinții au posibilitatea de a se recrea feriți de agitația orașului.

Din punct de vedere al educatției, zona Podu Roş oferă posibilitatea unei dezvoltări de la vârste fragede prin intermediul creșelor, grădinițelor și al școlilor primare până la finalizarea studiilor la liceele de prestigiu Emil Racoviță, Dimitrie Cantemir și totodată a studiilor superioare la Universitatea Gheorghe Asachi.

Zona beneficiază de mijloace de transport în comun ușor accesibile către toate zonele orașului, o gama variată de magazine, servicii de foarte bună calitate, cabinete medicale, institutii de cult și Piața Nicolina care pune la dispoziția locuitorilor din apropiere o varietate de produse proaspete, fiind una dintre cele mai bine cotate piețe din Iași.

Toate acestea într-o stransă concordanță creează un mediu propice pentru locuitorii care fac parte din orice categorie de vârstă.

Stiri asemanatoare