Design interior, tendințe în 2014

Au fost stabilite culorile, materiale și formele geometrice care vor influența tendințele în materie de design interior pentru anul 2014.

Dacă vă aflați în plin proces de amenajare a propiei locuințe sau sunteți pasionați ai design-ului interior, ne face plăcere să vă oferim câteva detalii la început de an.

Daca în 2013 toate amenajările interioare erau realizate cât mai minimalist posibil, în 2014 toate magazinele de specialitate vor dispune de o ofertă cât mai variată de statuete, busturi, tablouri și alte obiecte de decorațiuni cu influențe grecești, egiptene sau ale Romei Antice.

Piesele de mobilier din lemn masiv vor reintra în atentia celor care iși doresc să rămână în tendinte. Obiectele din lemn sau fier, prelucrate sumar, cu un aspect brut, vor constitui ementele centrale în procesul de decorare.

În privinta culorilor, în 2014 întâlnim o paletă diversificată; toate nuanțele, indiferent cât de îndrăznețe ar putea părea, vor fi în trend de la mov, galben, maro, verde măsliniu, nuanțe de gri și negru sau puteți păstra chiar și verdele smarald, vedeta anului precedent.

În 2014 se vor folosi tot felul de elemente decorative cu teme geometrice: tablouri, paravane despărțitoare, etajere, corpuri de iluminat.

Must have-ul anului în curs îl reprezintă elementele de mobilier supradimensionate, un fotoliu cu spătar înalt și brațe pompoase care să domine celelalte piese obișnuite.

Piatra naturală a reprezentat, în ultimii ani, sinonimul luxului și putea fi întâlnită în cele mai multe locuințe amenajate modern sub diferite forme.  În 2014, piatra naturală va lua și forma mobilierului – fie că vorbim despre mesele de bucătărie, baruri, lavoare sau o cadă menită să ofere băii dumneavoastră o influență rustică.

Sursa: Casadex