Întâlnirea cu lupul de pe Wall Street-Jordan Belfort

Nu am o experiență vastă în ceea ce privește conferințele de mare anvergură tocmai de aceea întâlnirea cu Jordan Belfort-adevăratul lup de pe Wall Street rămâne definitorie pentru mine până în acest moment al existenței și ia forma unei experiențe pozitive pe care aș fi dispusă să o repet ori de câte ori aș avea ocazia.

Știu de venirea lui Jordan Belfort în Romania încă din decembrie anul trecut, când am fost la un curs de public speaking, organizat de cei de la Extreme Training. Îmi spuneam că o să merg, indubitabil, la conferință, deoarece reprezenta o noutate pentru mine.

Pe la finele lunii ianuarie 2014 am urmărit fascinată ecranizarea unei biografii, a unui om cu o ascensiune extraordinară, a unei vieți de pe Wall Street, eram impresionată de filmul „The wolf of Wall Street”. Ecranizarea mi-a întărit convingerea că pe 18 noiembrie 2014 o sa fiu parte din povestea de succes a lui Jordan Belfort. Și am fost, împreună cu ai mei colegi Paula Lazar, Alin Budacă și Ovidiu Stoian. Așadar, l-am întâlnit pe adevăratul lup de pe Wall Street,  la Rin Grand Hotel, o locație minunată și o organizare de tip balzacian pe care ne-au pus-o la dispoziție cei de la Extreme Training și revista Capital.

Probabil ca mulți dintre dumneavoastră se intreabă cum e Jordan Belfort in realitate. Am să vă spun. Este exact ca în film: un om energic, entuziast, foarte stăpân pe sine și care transmite vânzare prin toți porii.  Este un om care are raspuns la orice întrebare, care trăiește prin vânzare și care te face să crezi în teroria „liniei drepte”(straight line).

Nu sunt om de vânzări însă experiența cu Jordan Belfort mi-a întărit convingerea că atitudinea în vânzare face totul și mi-a confirmat, încă o dată, că vânzarea înseamnă un transfer de emoții, iar acest transfer de emoții se realizează prin povești bine încropite și prin modul de a le comunica.

De cand mă știu mă documentez cu privire la oameni care au sau au avut succes. Și mi-am zis întodeauna că împrejurările i-au propulsat, că au avut noroc, că din varii motive și considerente care țin de farmecele zeiței Fortuna, au ajuns să aibă bani, să manipuleze prin putere, să fie la un alt nivel al existenței. De la Jordan Belfort am învățat că noi suntem singurii care ne putem crea anumite condiții, că noi avem puterea de a ne transforma în oameni mai buni și mai puternici, că noi suntem cei care trebuie să ne purtăm și să muncim „ca și când…..am fi oameni de succes”.

Tot de la Jordan Belfort am învățat că pe lângă atitudine și poveste trebuie să crezi în produsul tău și în compania ta. Și aceste elemente sunt cele mai importante de care dispui într-o vânzare. Cunoșteam acest aspect dinainte de a asculta povestea adevăratului lup de Wall Street însa el are puterea de a întări convingeri, de a motiva și de a genera acțiuni iar pentru acest lucru iți mulțumesc, în primul rând, ție Fidelia Casa!

În final, vreau doar să vă doresc să aveți parte de povești frumoase, de vânzări pe măsura și de o companie care să vă ofere ocazia să munciți, să vă purtați și să vă transformați în adevărați oameni de succes.