Cea mai importantă tranzacție cu terenuri agricole din România a fost la Iași

terenuri-agricole-iasi-2Începutul anului 2015 a fost o perioadă propice tranzacțiilor cu terenuri agricole, doar în luna ianuarie fiind tranzacționate la nivel național peste 200 de hectare. Conform statisticilor, Iașul a ocupat poziția fruntașă în topul național prin cea mai mare suprafață de teren agricol trazacționată în prima lună a acestui an. Asfel, Societatea Comercială Panifcom, unul dintre cei mai importanți jucători pe piața locală de panificație, a cumpărat o suprafață de aproape 48 de hectare în comuna Vlădeni, teren pentru care a achitat aproape 200.000 euro.

Crește prețul terenurilor agricole?

Specialiștii în domeniu, citați de imobiliare.net susțin că, cel mai probabil, noul an va aduce scumpiri de aproximativ 10 procente a terenurilor agricole. Explicația este că prețurile s-au mai redus față de momentul introducerii noii legi a terenurilor agricole, moment în care investitorii au început să cumpere masiv, motiv pentru care piața a început să crească din nou.

Sute de hectare în portofoliul Fidelia Casa

marius-padure-fidelia-casaCompania imobiliară care a câștigat încrederea a mii de ieșeni, Fidelia Casa are un departament special înființat pentru tranzacționarea de terenuri agricole și păduri. ”Suntem singura agenție din Iași cu agenți specializați exclusiv pentru asemenea tranzacții. În porfotoliul Fidelia Casa există în momentul de față sute de hectare de teren agricol și păduri care așteaptă investitori în domeniul agricol. Dau cel puțin trei motive celor care vor să apeleze la serviciile noastre: cea mai completă ofertă, analiză și consultanță de specialitate și siguranța tranzacțiilor, fiecare proprietate fiind temeinic verificată de juriștii companiei”, a precizat Marius Pădure, consilier imobiliar departamentul Terenuri Agricole și Păduri din cadrul Fidelia Casa.

Stiri asemanatoare