Totul despre programul Prima Casă 2015

Vești bune pentru cei care vor să-și achiziționeze în acest an o locuință apelând la programul guvernamental Prima Casă. Guvernanții au stabilit la începutul lunii februarie plafonul pentru anul în curs iar acesta este unul suficient de mare: 2,5 miliarde lei. La acest plafon se reportează sumele acordate și necheltuite în 2014. Aceasta înseamnă că în acest an vor fi fonduri suficiente ca să acopere zeci de mii de cereri de credit.

Ce trebuie să știți despre Prima Casă

Programul Prima Casă este unul prin care statul garantează în proporție de 50% nerambursarea creditelor, băncile suportând cealaltă jumătate. Plafonul maxim de creditare este de 60.000 Euro pentru o locuință veche, 70.000 euro pentru una nouă, respectiv 75.000 pentru una care se va construi. De menționat că cel care angajează creditul va trebui să plătească un avans de doar 5procente din pretul locuinței iar dobânda va fi una preferențială: maximul ROBOR la trei luni plus 2,5%.

Cine poate apela programul?

Pentru a fi eligibil pentru programul Prima Casă trebuie îndeplinite mai multe condiții. Prima dintre ele ca veniturile cumulate ale familiei să fie suficient de mari pentru a primi acceptul băncii. De asemenea, atât titularul creditului, cât si sotul sau soția trebuie să nu fi deținut niciodată o locuință iar dacă au una, aceasta să nu depășească suprafața de 50 de metri pătrați.

Pașii de urmat

Înainte de a vă apuca să căutați casa mult visată, este important ca, pe baza documentelor de venit, să obțineți acceptul băncii finanțatoare. Apoi, trebuie să găsiți o locuință care să se încadreze in limitele de buget acceptate de către finanțator. Ulterior, trebuie încheiată o promisiune bilaterală de vânzare-cumpărare între proprietarul locuinței și titularul creditului iar locuința trebuie evaluată de către un expert evaluator acreditat de bancă. După încheierea acestor pași, dosarul pleacă de la bancă către Fondul Național de Garantare a Creditelor. Odată obținut acordul acestei instituții, se semnează contractul de vânzare-cumpărare iar banii sunt transferați în contul fostului proprietar.

Fidelia Casa – un partener de încredere

Cu mii de locuințe vândute prin cadrul programului Prima Casă, Agenția Fidelia Casa sprijină toți clienții care apelează la credite guvernamentale. La noi veți beneficia nu doar de consultanță gratuită dar si de ajutor pentru întocnirea dosarului de finanțare. Suna acum la Fielia Credit pentru finantare in programul Prima Casa Iasi 2015