Avânt fără precedent pentru creditele imobiliare

prima-casa-iasiAvânt fără precedent pentru creditele imobiliare

Creșterea pieții imobiliare și scăderea dobânzilor la cote rezonabile au condus la o creștere importantă a creditelor imobiliare în ultima perioadă. Potrivit unei analize realizate de către Ziarul Financiar, de la debutul programului guvernamental Prima Casă și până în prezent, numărul creditelor imobiliare a cunoscut o adevărată explozie. Astfel, până la finalul lunii martie 2015 s-au acordat un număr de 308.000 împrumuturi ipotecare, număr care însumează atât creditele Prima Casă, cât și creditele ipotecare standard. Numai în ultimul an, creșterea a fost de 14 procente față de anul precendent.

Dobânzi tot mai mici

Explicația creșterii numărului de credite în domeniul imobiliar este relativ simplă. Băncile au scăzut dobânzile la creditele în lei, iar avansul necesar pentru achiziția unui imobil a fost redus. Astfel, au cunoscut o creștere importantă creditele în lei, cu dobânzi de până la 5 la sută pe an. De altfel, arata analiza Ziarului Financiar, dobânzile actuale la Prima Casă se ridică la aproximativ patru procente, în timp ce unele bănci au redus dobânzile și la creditele ipotecare standard sub cota de cinci la sută, iar avansul a fost fixat la doar 15 procente. Cea mai avantajoasă ofertă din piață la ora actuală oferă o dobândă anuală de doar 4,5% la un împrumut imobiliar standard în lei, ceea ce face ca la un credit de 180.000 lei, contractat pe o perioadă de 30 de ani, rata efectivă lunară să fie de 815 lei.

Sute de locuințe vândute anual prin Fidelia Casa

http://www.fideliacredit.ro/Cea mai importantă agenție imobiliară din Iași, Fidelia Casa, se poate lăuda cu sute de apartamente sau case vândute anual prin credite ipotecare sau prin credite Prima Casă. De altfel, Fidelia Casa a fost prima agenție din Iași care a încheiat parteneriate cu băncile pentru a-și ajuta clienții să obțină cel mai bun credit. ”Avem acorduri și parteneriate cu toate băncile importante din Iași.

În acest mod, pe lângă găsirea celei mai bune oferte imobiliare pentru clientul nostru, cei care apelează la Fidelia Casa vor avea parte și de consiliere gratuită pentru a putea identifica cel mai avantajos credit ipotecar sau credit Prima Casă. De asemenea, vor primi toată susținerea noastră privind întocmirea dosarului de creditare, astfel încât procedura de creditare care este una anevoioasă, să devină o experiență mai plăcută”, declară Anca Culincu, directorul de tranzacții din cadrul departamentului creditare al companiei Fidelia Casa.