Prețul apartamentelor este mai mare decât al vilelor

casa-sau-apartament-in-iasi
Avântul pe care l-a luat piața imobiliară în ultimii ani și preferințele clienților pentru apartamente a făcut ca prețul caselor să devină unul accesibil, de multe ori mult sub prețul unui apartament de 3-4 camere. Așa reiese dintr-o analiză efectuată de portalul www.imobiliare.net care afirmă că, în unele mari orașe din țară prețul vilelor a ajuns să fie chiar de două ori mai mic decât al apartamentelor mari. De pildă, prețul mediu pentru o casă/vilă este de 613 euro/mp, cu 45% mai mic decât al unui apartament cu patru camere care se vinde cu 1.116 euro/mp. La Cluj, proporția este asemănătoare, apartamentele fiind mai scumpe cu 37% față de case iar la Constanța prețul metrului pătrat de casă este de 400 euro, la jumătate față de cel al unui metru pătrat dintr-un apartament cu 3-4 camere.

Prețurile medii la Iași

Conform analizei realizate de portalul imobiliar amintit, prețul pe metru pătrat al unei case vândute la Iași este de 485 euro, cu 45% mai mic decât cel al unui apartament cu trei camere și cu 46% mai mic decât al unui apartament cu patru camere. În luna aprilie 2015, prețul mediu al uni apartament cu trei camere la Iași este de 889 Euro/mp iar cel al unui apartament cu patru camere se ridică la 897 euro.

Viața la casă sau la apartament?

În ciuda faptului că prețul unei case poate părea mai avantajos, iar confortul de a locui într-o viluță cu teren este net superior faptului de a locui într-un bloc comun de locuințe, există și dezavantaje la care trebuie să se gândească cei care optează pentru a cumpăra case. Astfel, costul întreținerii este mai ridicat decât la bloc iar impozitele pot fi în multe cazuri mai ridicate. În schimb, aveți intimitate și mai mult spațiu față de clasicul apartament in Iasi situat la bloc.

Fidelia Casa – cele mai avantajoase oferte de case la Iași

ciprian-diaconuCu o prezență de peste 12 ani pe piața ieșeană de imobiliare și cu zeci de consultanți profesionișt, Fidelia Casa este agenția cu cel mai mare portofoliu de imobile oferite spre vânzare ieșenilor. ”În oferta curentă a companiei Fidelia Casa există la vânzare aproape 600 de variante de case/vile, la care se adaugă peste 100 de case la țară. Zilnic, oferta noastră este actualizată și îmbunătățită astfel încât putem afirma că este cea mai completă și cea mai competitivă din Iași”, a precizat Ciprian Diaconu, directorul departamentului Case din cadrul companiei imobiliare Fidelia Casa.