De ce să alegi meseria de consultant imobiliar

fidelia-casa-iasi-De-ce-sa-alegi-meseria-de-consultant-imobiliar

Respectată de unii, blamată de alții, meseria de consultant imobiliar este una dintre profesiile care, pe lângă faptul că este foarte accesibilă, poate aduce venituri lunare consistente, mult peste media salarială din România. Pe lângă aceasta, consultantul imobiliar are și o satisfacție enormă a muncii sale ajutând oamenii să ia una dintre cele mai importante decizii din viața lor: aceea de a-și cumpăra propria locuință.

De ce este o meserie onorabilă

Ceea ce nu se știe este faptul că brokerul sau consultantul imobiliar nu face un simplu serviciu de taximetrie conducând clienții către diverse proprietăți. Brokerul imobiliar trebuie să gestioneze portofolii de zeci de proprietăți, să le viziteze pe fiecare în parte pentru a fi sigur că este reală și nu are vicii ascunse, să negocieze prețul corect atât cu vânzătorul cât și cu cumpărătorul, trebuie să verifice (împreună cu juriștii firmei) actele de proprietate ale vânzătorilor pentru ca acestea să fie în regulă iar tranzacția ulterioară să fie una legală.

În cazul în care documentația necesară tranzacției nu este completă, oferă suport clienților recomandându-le, iar uneori chiar însoțindu-i la diferite instituții pentru pregătirea actelor necesare vânzării.

Apoi, consultantul trebuie să promoveze ofertele proprietarilor, fapt care presupune costuri de publicitate în sarcina sa. Ulterior, brokerul imobiliar are de gestionat și relația cu potențialii cumpărători. Această relație presupune servicii de consultanță de calitate pentru identificarea nevoilor clientului, găsirea în baza de date a proprietăților care corespund acestora, contactarea proprietarilor și stabilirea vizionărilor.

Tot agentul este persoana care este avocatul dumneavoastră în negocierea prețului corect. Pentru un singur client, un consultant imobiliar poate face zeci de drumuri până când cumpărătorul se va decide. De asemenea, tot brokerul imobiliar ajută atât cumpărătorul cât și vânzătorul în întocmirea documentației complete pentru semnarea actelor la notariat.

În cazul în care cumpărătorul alege să facă un credit imobiliar, brokerul imobiliar, cu suportul consilierilor din cadrul Departamentului de Credite, ajută clientul să aleagă cel mai bun credit și să-și întocmească dosarul de creditare, activitate care presupune multă muncă și implicare.

Evident, toată această activitate, care presupune costuri deloc neglijabile, trebuie remunerată din comisionul agenției imobiliare la fiecare tranzacție, fapt care justifică pe deplin valoarea acesteia.

Avantajele profesiei de broker imobiliar

După cum am arătat, profesia de broker sau consultant imobiliar este una care presupune multă implicare, muncă de teren și relaționare cu foarte multe persoane. De aici vine însă și frumusețea profesiei, care este una dinamică, cu provocări permanente deoarece fiecare zi este diferită de cea anterioară. Iar tratarea cu profesionalism a clienților va aduce noi clienti pe baza recomandărilor directe. Tocmai de aceea, profesia de broker imobiliar poate fi una din care se pot face bani frumoși. Un alt avantaj este faptul că programul este unul flexibil iar câștigul este direct proporțional cu numărul de ore de muncă, gradul de implicare și rezultatele personale.

Spre deosebire de alte profesii, cea de broker imobiliar nu presupune diplome, licențe sau acreditări deosebite și poate fi făcută de orice persoană cu abilități bune de comunicare și cu spirit antreprenorial.

Fidelia Casa, cea mai bună opțiune pentru o carieră în imobiliare

Dacă sunteți pe punctul de a începe o carieră în imobiliare și considerați că acest domeniu vi se potrivește, alegerea naturală este compania imobiliară Fidelia Casa, cea mai mare agenție imobiliară din România cu capital privat autohton. Cu o experiență de peste 13 ani în piață, cu zeci de agenți, departamente specializate în consultanță IT, juridic, consultanță credite, Training, Fidelia Casa este locul ideal pentru a vă perfecționa într-o profesie care să vă aducă nu doar satisfacție profesională, dezvoltare personală, dar și venituri consistente. Veți găsi aici o echipă de profesioniști și un mediu de lucru performant.

Mai multe detalii puteți obține la adresa de mail resurse.umane@fideliacasa.ro sau la numărul de telefon 0754.385.385.