Proprietarii de apartamente au două noi drepturi

fidelia-casa-iasi-Proprietarii-de-apartamente-au-două-noi-drepturiSunteți proprietar de apartament? Trebuie să știți că o modificare legislativă de ultimă oră a conferit două noi drepturi proprietarilor de apartamente în relația cu Asociația de proprietari. Conform portalului de știri juridice avocatnet.ro, conducerile asociațiilor de proprietari au obligația să înștiințeze periodic proprietarii despre situația financiară a organizațiilor pe care le conduc.

Ce noi obligații au asociațiile de proprietari?

Astfel, administratorii trebuie să se ocupe de informarea trimestrială a membrilor asociației în scris sau prin poșta electronică. Proprietarii vor primi astfel informații despre situația financiară completă, adică venituri, cheltuieli, încasări și plăți ale asociației de proprietari. În cazul în care nu-și informează la timp membrii asociației, administratorul riscă o amendă de până la 3.000 lei.

De asemenea, începând cu 18 noiembrie, proprietarii de apartamente au dreptul să ceară preşedintelui şi administratorului asociaţiei adeverinţe cu situaţia cheltuielilor privind întreţinerea, defalcate pe datoria de bază și penalități.

Fiți informat complet cu FideliaCasa

Sunteți pe punctul de a cumpăra sau vinde un apartament? FideliaCasa este agenția de care aveți nevoie! Dacă sunteți cumpărător, la Fidelia găsiți cea mai completă ofertă de apartamente de vânzare iar dacă sunteți vânzător și apelați la FideliaCasa puteți fi siguri că vă vom găsi client în cel mai scurt timp posibil. Mai mult, clienții FideliaCasa beneficiază în mod gratuit de consiliere juridică din partea departamentului juridic și de consultanță și ajutor specializat pentru obținerea de credite imobiliare.