O schimbare pozitivă și mai pronunțată, observăm la…

La nivelul întregii țări, luna trecută au fost vândute, 43.762 de imobile, ceea ce înseamnă cu 6.391 mai puține față de cele din luna iulie 2020.
În schimb, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, numărul apartamentelor, caselor și terenurilor care au făcut obiectul contractelor de vânzare-cumpărare, a crescut și este cu 653 mai mare.
Cel puțin, pe platforma noastră nu am înregistrat în luna august modificări esențiale, având o creștere modestă- cu 29 de solicitări mai mult. O schimbare pozitivă și mai pronunțată, observăm la Închirieri: 294 cereri în august față de 205 cereri din iulie.
Momentan piața imobiliară se pare că a rezistat șocului determinat de restricțiile impuse în prima parte a lunii martie. Cumva, numărul tranzacțiilor și-au revenit, iar prețurile, în principiu, rămân stabile, pe alocuri chiar au crescut. 
Surprinzător în această perioadă, investițiile imobiliare sunt cele care au crescut în România. Potrivit companiei CBRE, în prima jumătate a anului 2020, identificăm o creștere cu 17% față de prima parte a anului 2019, clădirile de birouri repezentând în continuare interes în ochii investitorilor, constituind 88% din volumul tranzacționat.
Drept urmare, investitorii români în primele 6 luni ale acestui an, au încheiat 7 tranzacții semnificative, ceea ce îi clasează pe locul al 2, după originea investitorilor. Primul loc este ocupat de companiile maghiare, iar al treilea de către investirorii greci și sud-africani.
Chiar și așa, viitorul imobiliarelor pare încă incert, iar potențialii cumpărători sunt și vor fi mai reticenți, mai ales în contractarea de împrumuturi.
august info