Vrei să vinzi o proprietate? Cunoaște-ți clientul: cine este, ce își dorește și cât este dispus să plătească

fidelia-casa-iasi-proprietati-de-vanzareCare este cel mai căutat model de apartament din Iași, ce etaje preferă clienții de imobiliare, câți dintre ei caută case și câți apartamente sau care este premul mediu de achiziție a unei locuințe. Acestea sunt doar câteva întrebări la care răspunde un studiu realizat de către Banca Comercială Română, studiu citat de portalul de real estate imobiliare.ro.

Un sfert dintre clienți sunt la a doua achiziție

Potrivit datelor demografice colectate de cea mai mare bancă din România, cei care au contractat împrumuturi sunt majoritar bărbați, cu vârste între 25 și 40 de ani, căsătoriți și cu studii superioare. Un fapt interesant este că aproximativ 25 la sută dintre clienții băncii sunt familii aflate la a doua achiziție de locuință, ceea ce relevă apetitul crescut al clienților pentru investiții imobiliare. De asemenea, cele mai căutate imobile rămân apartamentele cu două camere, aproape jumătate dintre creditele acordate de BCR fiind pentru astfel de locuințe, în timp ce doar 27 la sută dintre clienți au optat pentru unități tricamerale, 5 la sută pentru patru sau mai multe camere și 13 la sută pentru case sau vile. Iarăși interesant este faptul că mulți români preferă ultimele etaje ale imobilelor, în Iași procentul acestora fiind de 21 la sută. Intimitatea, priveliștea oferită și prețul mai scăzut sunt argumentele pentru alegerea etajelor superioare.

Media unui credit imobiliar – maxim 40.000 euro

Un alt aspect important al studiului efectuat de către BCR este faptul că bugetele alocate de către clienți când vine vorba despre achiziții imobiliare sunt destul de reduse, valoarea medie a unui credit destinat achiziției de locuințe a fost anul trecut de puțin peste 36.000 euro. Iașul se încadrează în media națională, cu mult sub media Bucureștiului, de exemplu, unde valoarea unui împrumut mediu a fost de aproape 43.000 euro.

Fidelia Casa – prima opțiune a ieșenilor care cumpără sau vând locuințe

Cu peste 12 ani pe piața imobiliară, compania Fidelia Casa și-a câștigat poziția de lider incontestabil pe segmentul de real estate din Iași. Pentru mii de ieșeni, Fidelia Casa este prima opțiune atunci când vine vorba despre vânzarea sau cumpărarea unei proprietăți. Cu cea mai mare echipă de consilieri imobiliari profesioniști, cu o echipă de consultanță juridică imbatabilă, cu departament de consultanță privind creditarea, Fidelia Casa oferă servicii integrate destinate clientului de imobiliare. Toate acestea fac ca procesul de vânzare sau cumpărare, care de multe ori poate fi unul greoi și anevoios să devină mai prietenos pentru ieșeni. În plus, Fidelia Casa oferă clienților cea mai variată ofertă de case și apartamente de vânzare în Iași, în portofoliul agenției fiind listate peste 2000 de repere.