Cum să-ți transformi locuința într-un spațiu anti-stres

fidelia-casa-iasi-Cum-să-ți-transformi-locuința-într-un-spațiu-anti-stresFie că vă cumpărați o locuință nouă, vă construiți una sau pur și simplu doriți să vă reamenajați proprietatea actuală, casa dumneavoastră poate fi transformată într-un colț de relaxare sau, din contra, poate fi un factor suplimentar de stres. Specialiștii în amenajări interioare recomandă ca amenajările să țină cont de personalitatea locatarului, iar regula de aur este următoarea: confortul este pe primul loc. De asemenea, trebuie respectată o altă regulă: nu folosiți ceea ce ”se poartă”, ci doar ceea ce vă place.

Reguli pentru o amenajarea anti-stres

Cel mai important element pentru o atmosferă relaxantă este cromatica folosită, de aceea e bine de folosit culori calde precum galben, portocaliu, maro, chiar și roșu. O combinație excelentă este culoarea fildeșului cu puțin auriu antichizat, însă niciodată nu este bine de folosit mai mult de trei culori pentru o singură cameră. În privința iluminatului, sunt de evitat neoanele și becurile economice care dau o lumină rece și sunt recomandate lampadare cu picior și veioze. O a treia regulă importantă este să nu încărcați spațiile deoarece spațiul aglomerat este obositor și stresant. ”Less is more” – este regula de folosit în amenajări. Mirosul plăcut al casei este o altă regulă, de aceea e bine să utilizați odorizante de cameră și uleiuri parfumate sau chiar lumânări cu parfum discret. Folosiți din plin plantele de interior care nu doar că sunt sănătoase, ci și estetice.

Livingul este cea mai importantă încăpere în care vă relaxați după o zi de muncă. De aceea, canapeaua trebuie să fie una confortabilă și, de dorit, să fie una din stofă de calitate. Texturile naturale ale mobilierului sunt un alt factor care diminuează stresul, așa că alegeți mobilier din lemn, măsuțe din sticlă și imprimeuri din bumbac sau mătase. De asemenea, este de dorit ca podeaua să fie acoperită cu mochetă sau covoare cât mai pufoase pentru a crea o atmosferă de plutire.

Dacă doriți un birou în casă, este de preferat ca acesta să nu fie amplasat în dormitor. Dacă spațiul nu este suficient pentru o nouă încăpere destinată acestuia, este de preferat ca biroul să fie așezat în sufragerie, iar în proximitatea lui să fie un ghiveci sau o vază cu flori.

Perdelele dau viață casei, iar recomandarea specialiștilor este ca ele să fie transparente și vaporoase, deoarece jaluzelele pot fi reci și impersonale.

În fine, baia este destul de importantă în diminuarea stresului zilnic. Cada este accesoriul care poate transforma baia într-un spațiu de relaxare, de aceea este de dorit să vă amplasați o cadă cu hidromasaj.

Scapă de stres cu Fidelia Casa

Cea mai mare agenție imobiliară din Iași, Fidelia Casa, este compania care de 13 ani este centrată pe nevoile clientului. Iar dacă sunteți client Fidelia Casa, amenajarea locuinței dumneavoastră se va face mult mai ieftin. Cardul Fidelia Club pe care îl primiți la orice tranzacție făcută prin compania ieșeană vă garantează discounturi de 10 procente la mobilierul de la Mobexpert, la ceramica de calitate de la SuperCeramica, discounturi de 30 la sută la servicii de mutări profesionale, precum și reduceri bune la materialele de bricolaj de la Praktiker.